Taitoluistelija Viveca Lindfors aloitti kauden piste-ennätyksellä: ”Kaiken voi aina tehdä paremmin”

© Kuva: Getty Images

Taitoluistelija Viveca Lindforsin kilpailukausi sai torstaina loisteliaan alun Lombardia Trophyssä Italiassa. Hän sijoittui onnistuneella lyhytohjelmalla kilpailussa kolmannelle tilalle ja nappasi samalla uudet ennätyspisteensä 62,68.

19-vuotiaan Lindforsin edellinen piste-ennätys 60,18 oli kevään 2018 maailmanmestaruuskilpailuista. Suomalainen onnistui lyhytohjelmansa kaikissa hyppyelementeissään: kolmoislutz-kolmoistulppi-hyppy-yhdistelmä, kaksoisakseli ja kolmoisflippi. Myös muut osa-alueet sujuivat mallikkaasti.

– Ei ollut ihan täydellinen suoritus tänään, mutta hyvä. Kaiken voi aina tehdä paremmin. Huomisessa vapaaohjelmassa en mieti tätä päivää, vaan otan jokaisen suorituksen omaan, Lindfors kommentoi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Kilpailua johtaa vuoden 2015 maailman ja Euroopan mestari, Venäjän Elizaveta Tuktamysheva pistein 65,69.  Lindfors jäi Tuktamyshevan osa-aluepisteistä vain muutaman kymmenyksen: suomalaisen pisteet olivat 35,40  ja venäläisen 35,57. Suomen toinen naisedustaja Sofia Sula sijoittui 15. tilalle pistein 46,26.

Lombardia Trophyn naisten vapaaohjelmakilpailu käydään perjantaina.

Lähde: Taitoluisteluliiton tiedote.