Jatkopaikan jo sunnuntaina upeasti varmistanut Suomi kohtaa vielä tiistaina Iranin lentopallon miesten MM-kisojen alkulohkossa Varnassa, Bulgariassa. Suomi on jo varmasti alkulohkon neljäs, mutta voi vielä hankkia viimeisestä pelistään tärkeitä sarjapisteitä, jotka lasketaan mukaan myös 2. kierroksen sarjataulukkoon.

Iran on viimeisen vuosikymmenen aikana noussut aivan maailman kärkeen lentopallossa. Lentopalloilu on maassa todella suosittua ja maa menestyy niin nuorten kuin aikuistenkin arvokisoissa. MM-kisoissakin se voi yltää kärkipäähän.

– Iran on todella kova hyökkäysjoukkue ja sillä on loistava passari (Mir Saeid Marouflakrani). Meillä on kuitenkin hyvät lähtökohdat tiistain otteluun, kun ollaan saatu päivä levätä. Iranilla puolestaan on maanantai-iltana myöhäispeli Puolaa vastaan, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo.

– Selviytyminen 16 parhaan joukkoon MM-kisoissa oli upea juttu, mutta nyt keskitytään seuraavaan peliin, sillä jokainen piste on tärkeä.

Joukkueen hakkuri Urpo Sivula lohkaisi maanantain lehdistötilaisuudessa, että hän ei ole koskaan jäänyt MM-kisoissa alkulohkoon ja sehän pitää paikkansa, koska myös vuoden 2014 MM-kisoissa Suomi meni jatkopeleihin.

– Iranin joukkueessa on sellaisia poikia, joita vastaan on tullut pelattua. Minun mielestäni meillä on täydet mahdollisuudet voittaa Iran, Sivula sanoo.

Keskipelaaja Sauli Sinkkonen arvostaa korkealle 16 parhaan joukkoon pääsyn.

– Aika iso temppu on jo tehty ja ollaan edelleen tekemässä. Tämä on jokaiselle meistä iso turnaus ihan henkilökohtaisessakin elämässä. Ei tähän jokainen pelaaja pääse.

Yleispelaaja Elviss Krastins kehuu Suomen joukkueen henkeä.

– Olen erittäin tyytyväinen joukkueen henkeen ja ilmeeseen. Kentällä se taistelufiilis on kova ja me keskitytään oikeisiin asioihin ja pelataan omaa peliämme, Krastins sanoo.

– Meillä on hyvä meininki kentällä, rauhallinen ja samalla analyyttinen.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote