Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy ovat vastakkain tämänkin kauden pudotuspeleissä. Tällä kertaa panoksena ovat himmeimmät mitalit ja mitaliputken jatkuminen. Sotkamon Jymy jäi edellisen kerran ilman miesten SM-mitalia kaudella 1999, Vimpelin Veto kaudella 2008.

Sotkamo taisteli Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan hurjan viiden välieräottelun sarjan ja joutui pettymään. Seitsemän peräkkäisen loppuottelupaikan jälkeen tie vei pronssiotteluun.

– Kun on takana näin kova sarja, tasaväkiset kamppailut ja sitten tulee valtava pettymys, tunnetila on tällä hetkellä todella murskaava. Totuus on se, että pelit jatkuvat ja jatkuvat yllättävän nopeasti. Tuskin kukaan haluaa Sotkamon Jymyssä lopettaa kauden totaaliseen mahalaskuun, pelinjohtaja Jani Komulainen puhui suoraan viidennen välieräottelun jälkeen.

Vimpelin Vedolle välieräsarja Joensuun Mailaa oli tyrmäävä pettymys. Joukkue jäi kokonaan ilman voittoa, kun sisäpeli takkusi pahasti.

– Meidän pitää pystyä petraamaan välieräsarjasta huomattavasti tilanteidenrakentelua. On myös muistettava, että joukkueet tuntevat älyttömän hyvin toisensa. Se on ulkopelin etu tietyllä lailla, pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki muistuttaa.

Ensimmäinen pronssiottelu pelataan Vimpelin Saarikentällä sunnuntaina. Ensi viikonloppuna jatketaan toisen ja mahdollisen kolmannen pronssiottelun merkeissä.

Lähde: Pesisliiton tiedote