Hallitsevan mestarin huippuhankinta valmis suureen rooliin – ”Haluan aina tehdä vaikutuksen”

© Kuva: Panu Markkanen
Chelsea haastaa Bayern Münchenin UCL:ssä! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

Naisten lentopallon Mestaruusliigaa johtava Hämeenlinnan Lentopallokerho teki keskipelaajien loukkaantumissuman keskellä kovan hankinnan, kun viime kaudella Pölkky Kuusamossa kovaa jälkeä tehnyt Mara Green liittyi tällä viikolla joukkueeseen.

Green tekee tämän kauden debyyttinsä maanantaina Nurmon Jymyä vastaan. SuomiUrheilu-sivusto tapasi Greenin pari päivää tämän Suomeen paluun jälkeen

Millaista oli tehdä päätös paluusta Suomeen?

– Se oli jännittävää. Rakastan tätä maata ja liigaa. Olen tyytyväinen, kun pystyin palaamaan ja liittymään tähän joukkueeseen, koska se on aina hyvä. Olen hyvin luottavainen päätökseeni.

Rakastuit maahan aika nopeasti ja vielä pohjoisessa?

– Kyllä, ja se on hieman hassua, koska olen kotoisin etelästä (Atlantasta, toim. huom.). En yleensäkään näe kotona lunta, joten muutos oli iso mutta hyvä.

Minkä tasoisena pidät lentopalloa naisten liigassa?

– Pidän pelin tasosta täällä, koska kaikki joukkueet ovat hyviä ja aika lailla samalla tasolla. Monessa muussa liigassa on kolme hyvää joukkuetta ja muut eivät ole niin kovia. Suomen liigassa ei koskaan tiedä, mikä tulee ensimmäiseksi tai toiseksi, koska kaikki ovat niin hyviä. On hyvä, että kilpailu on kovaa siitä huolimatta, ketä vastaan pelaa.

Iso rooli luvassa

Hämeenlinna on sinnitellyt kolme ensimmäistä otteluaan kahdella keskipelaajalla. Katja Metsäkoivu ja vasta 16-vuotias Laura Laukkanen ovat selvinneet urakastaan mallikkaasti, mutta Green hankittiin Hämeenlinnaan varmasti nimenomaan pelaamaan eikä vain tuomaan leveyttä kokoonpanoon. Hänestä odotetaan todellista vastuunkantajaa. Viime kaudella Green teki runkosarjassa keskimäärin 11 pistettä ottelua kohden ja pudotuspeleissäkin 8,5.

Millaisessa kunnossa olet?

– Olen hyvässä kunnossa. Treenasin ensimmäisen kerran keskiviikkona ja sanoinkin silloin, että jos en olisi kunnossa, tästä ei tulisi mitään. Tarvitsen vain treeniä, että saan matkustusrasitukset pois jaloistani ja sitten olen valmiina.

Oletko valmis suureen rooliin?

– Se on yksi niistä asioista, joita odotan. Olen aina halunnut auttaa joukkuetta, missä sitten olenkaan pelannut. Jos se tarkoittaa sitä, että roolini on iso, niin hienoa. Jos ei, niin sitten teen, mitä voin. Haluan aina, että teen vaikutuksen siinä joukkueessa, jossa pelaan.

Millaista on lähteä otteluihin hallitsevana mestarina, koska kaikki haluavat voittaa teidät ja olette aina jonkinlainen suosikki?

– Sen mukana tulee paineita. On mielenkiintoista nähdä, miten joukkue vastaa siihen. Tuntuu siltä, että jokainen meistä on hyvin kilpailuhenkinen, haluaa voittaa ja haluaa pitää yllä monien vuosien aikana rakennettua seuran mainetta. Odotan innolla, että näen, mihin pystymme tällä kaudella.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Chelsea haastaa Bayern Münchenin UCL:ssä! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!