TEHO Sport Tennisliigan avausottelu pelattiin Talin Tenniskeskuksella helsinkiläisten HVS-Tenniksen ja Sata-Tenniksen välillä tuhatpäisen yleisön edessä. HVS juhli voittoa otteluvoitoin 4-0.

Ykköspelaajien kohtaamisessa olivat vastakkain Suomen kärkipelaajat Sata:n Harri Heliövaara ja HVS:n Patrik Niklas-Salminen. Ottelusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä, jossa ratkaisu saatiin vasta kolmannessa erässä. Niklas-Salmisen vahvat lyönnit takasivat hänelle pienoisen yllätyksen erin 1-6, 6-3, 10-8.

– Ekassa erässä oli vähän hakemista, alustan kanssa haasteita ja syöttö ei pelittänyt. Toiseen erään rauhoituin ja sain lyöntiä sekä erityisesti syöttöä kulkemaan. Pelini aggressiivisuus oli avainasemassa tänään, kommentoi tyytyväinen Niklas-Salminen Tennisliitolle.

HVS-tennis meni jo tavoittamattomaan 3–0-johtoon kaksinpelien jälkeen ennen tähtien nelinpeliä. Ottelunsa voittivat Niklas-Salmisen lisäksi Otto Virtanen ja Sami Huurinainen.

Illan päätteeksi pelatussa nelinpelissä Henri Kontinen ja John Peers kukisti romanialaisen Horia Tecaun ja Harri Heliövaaran 6-1, 4-6, 10-8.

– Oli todella mukavaa, hyvätasoinen matsi alusta alkaen. Varsinkin ensimmäisessä erässä pelasimme mielestäni hyvin, kertoi Peers.

– Tasokasta nelinpeliä. Tässä nähtiin kuinka matsi voi kääntyä nopeastikin, Harri ja Horia pelasivat hienosti, komppasi Kontinen.

Huomenna Tennisliiga jatkuu HVS:n ja Grani Tenniksen välillä, kun vuorossa ovat naisten ja miesten ottelut.

Miehissä kentillä nähdään muun muassa Henri Kontinen/John Peers, Patrik Niklas-Salminen, Otto Virtanen, Andriej Kapas ja Verneri Tuomi sekä naisissa Mia Eklund, Oona Orpana, Lotta Heiskanen ja Ella Tuomela.