Puolalaisesta Asseco Resovia Rzeszówista Ranskan A -liigaan siirtynyt Elviss Krastins sai lentävän lähdön kauteen, kun Arago de Sete kaatoi sarja-avauksessaan GFC Ajaccion 3-1 (25-19, 21-25, 26-24, 25-20). Krastins pelasi koko ottelun, hänelle kirjattiin tehot 14/+9.
– Hyvä aloitus joukkueelta. Paremmin syöttänyt joukkue vei aina erää, joten aika riskillä vedettiin koko ajan. Hallissa oli aivan loistava tunnelma. Olemme pienehkön kaupungin (noin 45 000 asukasta) ainoa pääsarjajoukkue, ja fanit ovat todella äänekkäitä. Nopea siirtyminen Moltenin palloon vaatii vielä totuttelua, mutta se tulee toistojen kautta, maajoukkueen yleismies tuumaili.

Krastins nosti 45 prosentin tarkkuudella joukkueensa 76 vastaanotosta yli puolet. Viime kaudella Ajaccio sijoittui Ranskan pääsarjassa neljänneksi, Arago de Sete oli kahdeksas.

Kemerovolla vahva peli Siperian derbyssä

Venäjän Superliigan ”suomalaisjoukkue” Kuzbass Kemerovo avasi liigakauden komealla 3-0 (25-19, 31-29, 25-22) -kotivoitolla paikallisvastustaja Jenisei Krasnojarskista.

– Ensimmäiselle pelille tyypillisesti meillekin tuli välillä pieniä nukahduksia. Pelissä oli paljon tunnetta ja latausta, mutta hallitsimme ne hienosti. Toista erää Jenisei johti jo 24-22, mutta käänsimme sen kotiin hyvällä keskittymisellä. Emme hermostuneet, vaikka teimme erän lopussa helpohkoja syöttövirheitä, Kemerovon päävalmentaja Tuomas Sammelvuo summasi.

Kotijoukkueen libero Lauri Kermiselle suunnattiin ottelussa vain kymmenen aloitusta (60 %). Venäjän maajoukkueen hakkuri Viktor Poletaev paukutti vasurillaan ristipaikalta tehot 20/+15.

– Hyökkäyspelimme oli kovalla tasolla (59 %). Teimme vain kolme suoraa virhettä ja löimme torjuntaan vain kolmesti, Sammelvuo lisäsi.
Kemerovon lyhin pelimatka (noin 270 kilometriä) on Novosibirskiin. Krasnojarskiin on matkaa noin 530 km.
Soligorsk jatkaa yhä ilman erätappioita

Sakari Mäkisen edustama Shakhtior Soligorsk jatkaa Valko-Venäjän sarjan keulilla otettuaan viikonloppuna kaksi selvää 3-0 -voittoa häntäpään Mogilevista. Soligorsk ei ole hävinnyt sarjassa vielä erääkään. Keskiviikkona joukkue on sen sijaan Mestarien liigassa kovan paikan edessä, kun jatkopaikka saksalaisesta United Volleys Frankfurtista vaatisi vieraskentällä 3-0 – tai 3-1 -voiton lisäksi kultaisen erän voittamisen.

Kreikan liigakauden aloitus siirtyi viikolla eteenpäin, kun passari Eemi Tervaportin Olympiacos Piraeus kohtaa näillä näkymin ensi lauantaina vierasottelussa Panathinaikosin.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote