Topias Laine voitti kultaa myöhään eilen illalla Nuorten kesäolympialaisten keihäänheitossa Buenos Airesissa. Laine on historian ensimmäinen suomalainen Nuorten kesäolympialaisten kultamitalisti ja kuudes suomalainen mitalisti.

– Iso kiitos valmentajaisälle, broidille ja perheelle. Ne on aina olleet minun tukena. Ja toiselle valmentajalle Harrille tietysti myös, Laine sanoi iloisena Urheiluliitolle.

Laine nousi voittoon keihäänheiton toisessa kilpailussa huikealla ennätystuloksellaan 78,75. Hän oli ensimmäisen kilpailun kolmas tuloksella 74,57. Toisessa kilpailussa Laineelle ei löytynyt vastusta, vaan hän paransi ennätystään yli kaksi metriä ja nousi voittoon yhteistuloksella 153,42.

Ensi kesänä Laine siirtyy 19-vuotiaiden sarjaan, jolloin edessä ovat kilpailut miesten keihäällä. Nuorten olympialaisissa kilpailtiin 700 gramman keihäällä.