Oskari Lahtinen oli poikien moukarinheitossa viides parannettuaan ennätystään kahdesti nuorten olympialaisissa Buenos Airesissa.

Lahtinen heitti ensimmäisellään 72,35 ja toisella 73,71, joka riitti viidenteen sijaan. Kaksi viimeistä heittoa menivät rikki.

Lahtisen ennätys ennen Buenos Airesin heittoja oli 17-vuotiaiden EM-kisoissa kesällä heitetty 71,73.

– Heitot olivat hyviä ja huonoja. Tekniikka pelasi muuten hyvin, mutta en oikein saanut jalkoja kunnolla heittoon mukaan. Ennätys oli odotettavissa. Viime aikojen harjoitukset ovat antaneet siitä osviitta, mutta tuota tulosta voisi parantaa vielä pari metriä, Lahtinen arvioi kuntoaan Urheiluliiton sivuilla.

Kilpailun voitti 17-vuotiaiden hallitseva maailman- ja Euroopan mestari, Ukrainan Mihailo Kohan, joka heitti viiden kilon moukaria 84,90. Toisen ja kolmannen sijan veivät Bulgarian Valentin Andreev ja Kiinan Qi Chnwang tuloksin 82,29 ja 79,46.

Nuorten olympialaisten kenttälajeissa sijoitukset ratkotaan kahden kilpailun yhteistuloksen perusteella. Miesten moukarinheiton toinen kilpailu on maanantaina.

– Tosi hyvällä mielellä lähden toiseen kilpailuun. Nyt jäin kahdeksan senttiä neljännestä sijasta, kun voitan Unkarin heittäjän Benedek Hundoman maanantaina yhdeksällä sentillä ollaan jo neljäs, Lahtinen kaavaili.