Telinevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut käydään Qatarin Dohassa 25.10.–3.11.2018. Kilpailu käynnistää myös jahdin Tokion vuoden 2020 olympiapaikoista.

Henkilökohtaisesti suurimmat menestysodotukset kohdistuvat Oskar Kirmekseen ja Heikki Saarenketoon, joilla molemmilla on onnistuessaan hyvä mahdollisuus yltää lajiensa finaaleihin.

Jo viidensissä MM-kilpailuissaan voimisteleva Kirmes tavoittelee finaalipaikkaa sekä 6-ottelussa että bravuuritelineellään permannolla. Finaalimahdollisuudesta kertoo elokuun EM-kilpailujen tulos, jossa Kirmes jäi permantofinaalin toiselle varasijalle, alle 0,1 pisteen päähän finaalista.

– Rion olympialaisten 6-ottelussa kilpaillut Oskar Kirmes voimisteli itsensä olympialaisiin ensimmäisenä suomalaisena miestelinevoimistelijana 44 vuoteen, miesten telinevoimistelun lajipäällikkö Kasper Holopainen summaa Voimisteluliiton tiedotteen mukaan.

Heikki Saarenketo menestyi viime vuonna hienosti maailmancupin ja Challenge Cupin osakilpailuissa. Tänä vuonna Saarenketo on saavuttanut useamman finaalinpaikan – viimeisimmän niistä syyskuun lopussa Pariisissa, missä hän hyppäsi finaalin neljänneksi.

Kilpailut etenevät seuraavasti:

to 25.10.: Suomen miesten karsinta
la 27.10.: Suomen naisten karsinta
ma 29.10.: Miesten joukkuefinaali
ti 30.10.: Naisten joukkuefinaali
ke 31.10.: Miesten 6-ottelufinaali
to 1.11.: Naisten 4-ottelufinaali
pe 2.11.: Telinefinaalit
la 3.11.: Telinefinaalit