Suomalainen UFC-ottelija Teemu Packalén venäläismestarin ja McGregorin kohtaamisesta: ”Tuntuu, että koko maailma haluaa hänen häviävän”

© Kuva: Getty Images

Vuoden odotetuin UFC-ottelu käydään T-Mobile Arenalla Las Vegasissa ensi sunnuntaina, jolloin UFC:ssä viimeksi vuonna 2016 otellut Conor McGregor haastaa venäläisen Khabib Nurmagomedovin kevytsarjan mestaruusottelussa. Nurmagomedov on hallitseva kevytsarjan mestari, jolla on hallussaan MMA:n pisin tappiottomien otteluiden putki (26–0).

Polveaan hanakasti kuntouttava UFC:n suomalaisottelija Teemu Packalén kertoo ottelun lähtökohdat SuomiUrheilun haastattelussa.

Teemu Packalén, onko kyseessä kaikkien aikojen kohtaaminen vapaaottelussa?

– Onhan siinä kaksi ennennäkemätöntä urheilijaa vastakkain. Kyllä sitä voi sanoa kaikkien aikojen otteluksi, Packalén toteaa pienen pohdinnan jälkeen.

Onko ottelussa ennakkosuosikkia?

– Käsikirjoitus on se, että Conor yrittää pitää etäisyyttä ja iskeä sivusta. Khabib yrittää puolestaan saada Conorin selälleen.

– Olen monelle sanonut, että jos tietäisin voittajan, löisin siihen paljon rahaa. Se voittaa kumpi onnistuu omalla osa-alueellaan. Niin se vaan menee, 31-vuotias turkulainen toteaa.

McGregorin viimeisimmästä UFC-ottelusta on jo aikaa, voiko se vaikuttaa lopputulemaan?

– Sillä ei ole mitään merkitystä. Hän oli kuitenkin niin isossa nyrkkeilymatsissa ja treenaa parhaiden sparraajien kanssa, joten ei hänen taidot ole päässyt missään välissä ruostumaan.

McGregor kohtaa voittamattoman vastustajan. Hiipiikö siinä ”pelko” puseroon, kun vastustajan tilastot ovat tuollaiset?

– Siinä kohtaa pitää kaivaa netin syövereistä sellainen matsi, jossa vastustaja ottaa amatöörinä turpaan. Kyllä minäkin kohtasin Thibault Goutin, joka ei ollut hävinnyt yhtään matsia 11:sta, mutta niin vain voitin hänet puolessa minuutissa, Packalén kuittaa.

McGregor ja Khabib ovat harrastaneet viime ajat melkoista suunsoittoa toisilleen. Voiko verbaalisesti päästä oikeasti tuolla tasolla toisen ihon alle?

– Kyllä siinä voi päästä. Vaikka se o show’ta, niin ovat he tosissaan.

– Conor osaa sen homman. Hän tietää, mikä myy. Siitä voi olla montaa mieltä, kun joku tulee heilumaan oman viskipullon kanssa pressitilaisuuteen. Tuntuu, että koko maailma haluaa hänen häviävän tälläisten temppujen ja ylimielisen suunsoittamisen takia.

Mikä tulee olemaan ottelussa kupletin juoni?

– Mua kiinnostaa hirveästi ensimmäinen puoli minuuttia. Unohtaako Khabib kokonaan pystyottelun ja käy suoraan iholle. Sitä kautta hän pääsisi tekemään äsyttävää grindaamista ja väsyttämistä, jonka jälkeen hän yrittäisi saada Conorin nurin. Saa nähdä otellaanko käsikirjoituksen mukaan.

– Mitä pidemmälle matsi venyy, sitä enemmän se kääntyy Khabibille minun papereissani.

McGregorin pelätyistä lyönneistä lähtee luonnollisesti tehoa pois, mitä pitemmälle ottelu etenee. Voiko näin käydä nyt?

– Kun hän väsähtää, hän haluaa vain pois kehästä. Hänelle saa tehdä siinä kohtaa mitä vaan. Hän ei tule saamaan ikinä UFC:stä kenkää. Rahan takia hänen ei tarvitsisi ikinä enää otella.

Pystyykö rivien välistä lukemaan, että olet ottelussa Khabibin puolella?

– Mun täytyy olla. Olen henkeen ja vereen matto-ottelija. Tykkään Conorista, mutta tykkään enemmän urheilullisuudesta kuin show’sta. Mitään ottamatta Conorilta tietenkään pois.

Ennen kaksikon kohtaamista nähdään myös monta muuta ottelua. Mitkä sinä nostaisit näistä esiin?

– Kyllä se on se toinen titteliottelu, jossa kohtaavat Tony Ferguson ja Anthony Pettis. Siinä on kaksi samanlaista ottelijaa, jotka ovat räjähtäviä ja hyviä matossa sekä pystyssä. Siitä voi tulla todella viihdyttävä matsi.

– Sitten on myös pohjoismaista väriä, kun Lina Länsberg ottelee. Illassa on tosi hyviä matseja paljon. Harmi, että yksi ottelu varastaa kaiken huomion, Packalén toteaa.

UFC 229 -illan punnitus ja esiottelut nähdään Viasat Urheilu -kanavalla, joka on viikonlopun ajan vapaasti katsottavissa. Sunnuntaina noin klo 7.00 Suomen aikaa alkava pääottelu Nurmagomedov vs. McGrergor näkyy ainoastaan Viaplayssä.

Jesse Happonen


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.