Harri Heliövaara ja Henri Laaksonen ovat edenneet kovilla ulkokentillä pelattavan $100,000 ATP Challenger -turnauksen nelinpelin loppuotteluun Fairfieldissä Yhdysvalloissa.

Sijoittamaton kaksikko voitti puolivälierissä toiseksi sijoitetut etelä-afrikkalaisen Ruan Roelofsen ja australialaisen John-Patrick Smithin 3-6, 6-2, 10-7 ja välierissä kaatui niin ikään sijoittamattomat Robert Galloway (USA)/Roberto Maytin (VEN) erin 7-5, 6-4.

– Hieno juttu päästä finaaliin tässä jenkkireissun vikassa kisassa, kun tuntuu että yhteispelimme Henrin kanssa paranee ottelu ottelulta. Pelikirja on aika selvillä, eli minä pyrin paljon verkolle ja Henri hoitaa tonttiaan kämmenellään takakentältä, Laaksonen sanoi Tennisliitolle.

Loppuottelussa vastaan asettuvat ykköseksi sijoitetut thaimaalainen Sanchai Ratiwatana ja intialainen Christopher Rungkat.

– Finaalivastukset Aasiasta pelaavat ehkä vähän alhaisemmalla tempolla, mutta toisaalta hyvällä volleypelillä pystyvät voittamaan koviakin pareja. Tulee siis mielenkiintoinen finaali, kommentoi Heliövaara.

Finaali pelataan sunnuntai-iltana klo 22:00 Suomen aikaa.