Suomen U19-poikien salibandymaajoukkue voitti myös toisen ottelunsa Uppsalan neljän maan EuroFloorball Tour -turnauksessa, kun Tshekki kaatui aamulla klo 9.45 alkaneessa ottelussa 8-5. Sunnuntaina Suomi saa vastaansa isäntämaa Ruotsin.

Suomen parhaana palkittu Markus Salmi sivalsi Konsta Haukkalan poikkisyötöstä valkopaidat johtoon jo sekunnin pelin jälkeen, mutta avauserä oli Suomelle vaikea. Tshekki tasoitti kahdesti, ja vasta Konsta Haukkalan 3–2-maali soi erätauolle johtoaseman. Toisessa erässä ja kolmannessa Suomi repi johdon jo lukemiin 6-2, mutta lopusta ehti vielä tulla vaikea. Parin Suomen oman alueen pallonmenetyksen jälkeen Tshekki hiipi jo tilanteeseen 7-5 ennen kuin Jasper Juutin omasta kuljetuksesta etukulmaan sijoittama 8-5 rauhoitti lopun.

– Aika vaikea lähtö. Vaikka leireillä on pelattu pelattu aamupelejä, oli yllättävän hankalaa, päävalmentaja Atte Juuti pohti.

– Ei maltettu liikkua ja laittaa palloa liikkeelle ja tehdä niitä asioita, mitä piti. Oltiin painotettu, että ollaan parempi joukkue pelaamaan salibandya mutta se ei ihan näkynyt. Erätauolla sitten ei piirretty mitään vaan muistutettiin pelaajille vain, että tekemisen pitää olla paremmalla tasolla.

Kolmannessa erässä eteen tuli toinen vaikea vaihe.

– Tiedettiin, että vastustaja varmasti tulee kolmannessa erässä ylhäältä päälle mutta silti jäätiin vähän taas telineisiin. Tämä oli hyvää oppia meille. Ei tehty pelin aikana mitään muutoksia vaan mentiin suunnitelman mukaan. Käytetään kaikkia pelaajia turnauksessa ja kerätään arvokasta kokemusta. Näitä kansainvälisiä pelejä on niin vähän, että käytetään kaikki tilaisuudet viedäksemme projektia aina vain eteenpäin, Atte Juuti mietti.

Markus Salmi oli kahdella maalillaan ja kahdella maalisyötöllään Suomen aamun pistehai. Konsta Haukkala merkkautti 2+1, Jasper Juuti 2+0, Kaapo Siekkinen 1+1 ja Jani Rauhala 0+2.

Lähde: Salibandyliiton tiedote