Naisten lentopallon Mestaruusliigan hallitseva mestari Hämeenlinnan Lentopallokerho on aloittanut kautensa kolmella voitolla.

Vaikka sarjataulukko näyttää joukkueen kannalta hyvältä, on sairastuvan ovi käynyt aivan liian ahkerasti. Keskipelaajat Yasmine Madsen ja Eveliina Smolander ovat kuukausikaupalla sivussa polvi- (Madsen) ja olkapäävamman (Smolander) takia, ja koko liigan parhaimmistoon kuuluva maajoukkuepelaaja Suvi Kokkonen loukkasi keskiviikkona nilkkansa ottelussa Oriveden Ponnistusta vastaan.

Kokkonen on palkittu ”Kerhon” kaikissa otteluissa joukkueen parhaana pelaajana, joten menetys on todella raju. Joukkueen päävalmentaja Matteo Pentassuglia alkaa olla jo epäuskoinen takaiskujen kanssa.

Millainen takaisku Kokkosen vamma on teille?

– Saanko sanoa, että olemme jo hieman epäonnisia?

Kyllä saat.

– En yleensä sano tätä typeryyttä, koska en usko onneen, mutta tämä alkaa olla jo liikaa! On totta, että meidän on pitänyt ratkoa ongelmia ja olemme sitä tehneetkin, mutta nyt alamme olla aika kovan stressin alla. Hyvä asia on kuitenkin, että jos katsoo viime ottelun neljättä erää, ja joukkueen reaktiota, voi sanoa, että pelaamme todellakin joukkueena. Jos Suvi ei ole kentällä, niin muut pystyvät pelaamaan samalla tasolla. Emmi Riikilä tuli kentälle, ja oli loistava.

Kokkonen loukkaantui OrPo-ottelun kolmannessa erässä, kun Hämeenlinna johti ottelua 2-0 ja kolmattakin erää 13-10. OrPo käänsi ottelussa kolmannen erän voitokseen, mutta Hämeenlinna piti lopulta voiton itsellään erin 3-1.

Oliko joukkue shokissa Kokkosen loukkaantumisen jälkeen?

– Kolmannessa erässä oli. Kerroin tilanteen aikalisällä, koska kun vammoja tulee, voivat pelaajat pelätä pelaamista. Näin kävi Emminkin kohdalla. Siksi hävisimme kolmannen erän. Pystyimme tappamaan pelin neljännessä erässä ja se oli pelkästään päästä kiinni.

Hämeenlinna on jo paikannut rivejään keskipelaaja Mara Greenin hankinnalla. Pölkky Kuusamossa viime kaudella pelannut sentteri debytoi uuden seuransa riveissä maanantaina.

Mitä odotat Greeniltä?

– Minulla on häneen kovat odotukset. Etsimme keskipelaajaa, ja ensimmäinen nimi, joka oli mielessäni, oli Mara. Muistan hänet viime kaudelta ja muistot ovat hyvät. Etsin hänet netistä, löysin hänen agenttinsa ja soitin hänelle. Uskon, että hän pelaa hyvin yhteen passarimme kanssa.

Ihmeellinen sarjaohjelma vaivaa

Naisten liigan alkusyksy on repaleinen, sillä esimerkiksi Hämeenlinna on pelannut jo kolme peliä, ja neljä joukkuetta ei ole edes aloittanut pelejään. Seuraavat pelit pelataan lauantaina, jolloin kolme joukkuetta avaa kautensa.

Millaista starttia odotat muilta joukkueilta?

– Muut joukkueet pelasivat paljon harjoituspelejä. Me pelasimme vain kolme. Vaikka emme pelanneet paljoa, olemme silti olleet valmiita. OrPoa vastaan onnistuimme taktisestikin. Saa nähdä, missä kunnossa muut joukkueet ovat. Ovatko he olleet paljon salilla ja missä kunnossa he tulevat peleihin. Odotan kaikilta 100-prosenttista panosta.

Mitä sanot omasta kauden aloituksestanne, kun olette saaneet kahdeksan pistettä kolmesta pelistä?

– Tämä on tulosta kahdesta viime kuukaudesta. Meidän on pitänyt olla näissä tilanteissa yhtenäinen joukkue. Kun yhdellä pelaajalla ei ole kulkenut, viisi muuta pelaajaa tekevät kentällä maksiminsa. Meillä on ollut joka pelissä tulta silmissä, kun ongelmia on ollut. Se on hyvä.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon uuden hankinnan Mara Greenin haastattelu on luvassa SuomiUrheilu-sivustolla lähiaikoina.