Vasta 17-vuotias tennistähti Oona Orpana oli yltänyt kahteen kertaan nelinpelifinaaliin ammattilaisturnauksissa ennen tätä viikkoa.

Turkin Antalyassa käydyssä $15,000 ITF-turnauksessa on suomalaisella kulkenut erittäin hyvin ja lauantaina hän juhliikin uransa ensimmäistä ammattilaistitteliä nelinpelin puolella.

Nelinpelissä Orpana ja latvialainen Alise Cernecka olivat sijoittamattomina turnauksessa, mutta se ei heidän menoaan haitannut. He etenivät voitosta voittoon ja lauantaisessa loppuottelussa vastaan asettuivat ruotsalaiset Alexandra Viktorovitch/Lisa Zaar.

Orpana/Cernecka jatkoivat vahvaa yhteispeliään myös loppuottelussa ja he onnistuivatkin kääntämään ratkaisevat pisteet edukseen. Suomalais-latvialaispari juhlii näin mestaruutta eräluvuin 6-4, 7-6.

– Tämän päivän matsit menivät todella hyvin. Tuntuu hyvältä voittaa ensimmäinen ammattilaisturnaukseni. Voitimme nelinpelissä molempien erien lopuissa ne tärkeimmät pisteet, mikä ratkaisi pelin, kommentoi tyytyväinen Orpana Tennisliiton tiedotteessa.