Anastasia Kulikova, 18, kruunasi upean viikkonsa $15,000 ITF-turnauksessa Tukholmassa voittamalla uransa ensimmäisen kaksinpelin ammattilaistittelin.

Viimeiset pari kuukautta loukkaantumisesta kärsinyt Kulikova teki vakuuttavan paluun ammattilaiskentille. HVS-Tennistä edustava kovalyöntinen vasenkätinen pallonlyöjä ei hävinnyt erääkään matkalla loppuotteluun, jossa hän jatkoi samalla kaavalla.

Loppuottelussa ykköseksi sijoitettu Kulikova kohtasi viidenneksi sijoitetun 24-vuotiaan brittiläisen Tiffany Williamin. William oli ensimmäisessä erässä kuskin paikalla ja johtikin murrolla, mutta Kulikova taisteli tiensä tasoihin ja lopulta ohi ottamalla kriittisen murron 6-5 tilanteessa. Kulikovan otteet rentoutuivat ensimmäisen erän voiton myötä ja hän siirtyikin nopeasti 4-1 johtoon toisessa erässä. Loppujen lopuksi Kulikova pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä kaksinpelin ammattilaisturnausvoittoa erin 7-5, 6-3.

Kaksinpelivoitto on 18-vuotiaalle lahjakkuudelle siis ensimmäinen ammattilaistasolla ja tilillä on myös yksi nelinpelimestaruus.

Lähde: Tennisliiton tiedote