Liitto reagoi vahvasti kritisoidun valmentajan metodeihin – ”Jokaisen tulee voida tuntea olonsa turvalliseksi”

© Kuva: Getty Images

Suomen Voimisteluliitto teettää ulkopuolisella taholla selvityksen julkisuudessa esille nousseista kysymyksistä lajin valmennuskulttuurista.

Mediassa uutisoitiin joukkuevoimisteluvalmentaja Titta Heikkilän valmennusmetodien herättävän pelkoa valmennettavissaan. Heikkilän kerrotaan kiroilleen ja huutaneen sekä haukkuneen ja nöyryyttäneen suojattejaan harjoituksissa.

Voimisteluliiton puheenjohtaja Kaisa Vikkula muistutti syyskokouksen yhteydessä, että liitto ei hyväksy minkäänlaista epäasiallista käytöstä voimistelu- ja valmennustoiminnassaan. Vikkula korosti sitä, että menestyksen avaintekijät ovat urheilijakeskeisyys ja positiivisuus.

– Jokaisen tulee voida tuntea olonsa turvalliseksi. Tehtävänämme on selvittää tilanne ja valmennuskulttuurin nykytila, jotta voimme tarvittaessa ryhtyä toimenpiteisiin, puheenjohtaja Vikkula korosti Voimisteluliiton tiedotteessa.

– Tuhannet valmentajat lähes 400 eri seurassa tekevät päivittäin hyvää työtä lasten ja nuorten parissa ja vanhemmat voivat turvallisesti tuoda lapsensa voimisteluharrastuksen pariin. Jotta valmennuskulttuurimme kehittyy, tarvitsemme sen nykytilasta luotettavan yhteenvedon.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.