© Kuva: Lentopalloliitto

Missä menee suomalaisen naisurheilun arvostus? – ”Näkyvyys sosiaalisessa mediassa on minulle erittäin tärkeää”

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Suomalaisen yksilöurheilun arvokisamenestys lepää nykyään tosi vahvasti naisurheilun varassa. Naisten palloilulajeissakin on menty eteenpäin.

Lentopalloliitto ja Hämeenlinnan Lentopallokerho järjestivät eilen keskustelutilaisuuden, jonka aihe oli Missä menee suomalainen naisurheilu?

Urheiluakatemiaohjelman johtaja Antti Paananen toi siihen Olympiakomitean näkökulmaa.

– Miesten ja naisten asema on kuta kuinkin tasapainossa, kun katsotaan esimerkiksi tukea saavien urheilijoiden määrää. Lentopallo ja pesäpallo ovat sellaisia lajeja, joissa naisten ja miesten pääsarjan arvostus on lähellä toisiaan. Ammattilaisurheilijoissa on kuitenkin naisia hyvin vähän, Paananen sanoo.

Oman mielenkiintoisen näkökulmansa keskusteluun toi aitajuoksija Lotta Harala, joka on luonut itsestään brändin sosiaalisessa mediassa ja rahoittaa urheilemistaan somen avulla.

– Näkyvyys sosiaalisessa mediassa on minulle erittäin tärkeää ja teen sen eteen paljon työtä, Haarala kertoo.

Hänellä on esimerkiksi viikkokalenteriin merkittynä mitä hän minäkin päivänä laittaa Instagramiin. Näin hän myös hankkii yhteiskumppaneita ja rahaa valmentautumiseen.

– Valtaosa tuloistani tulee tällä hetkellä somenäkyvyyden kautta. Olen myös luonut yrityksille paketteja, mitä minulla on tarjottavaa heille. Julkisuutta, osallistumista heidän tilaisuuksiinsa, kuvauksia ja niin edelleen.

Lähde: Lentopalloliitto

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon