Frida Karlssonin jääminen Rukan maailmancup-kisojen ulkopuolelle on hämmästyttänyt Ruotsissa ja Norjassa.

19-vuotias sijoittui toiseksi kymmenen kilometrin perinteisen tyylin kilpailussa Bruksvallarnassa lauantaina. Ainoastaan Charlotte Kalla oli nuorta naista nopeampi. Taakse jäi useampikin huippuhiihtäjä.

Ruotsin hiihtomaajoukkueessa on kuitenkin nykyään linjaus, jonka mukaan Karlsson ei pääse vielä kilpailemaan maailmancupissa ikänsä vuoksi. Alle 20-vuotiaat pääsevät maailmancupiin vasta tammikuun lopulla järjestettävien ikäluokan maailmanmestaruuskilpailujen jälkeen.

– Haluamme, että nuoret kisaavat omassa ikäluokassaan. Pidemmmälle ajateltuna Fridasta ei tule huonompaa hiihtäjää, vaikka kisaisikin junioreissa tämän vuoden, Ruotsin naisten hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Magnus Ingesson sanoi Expressenin mukaan.

SportExpressen

@SportExpressen
Charlotte Kallas förvåning om policyn som stoppar Frida Karlsson i världscupen: ”Det var jättenyttigt för mig att åka”

expressen.se/sport/langdski…