Naisten Salibandyliigan hallitseva mestari SB-Pro vaihtoi täksi kaudeksi päävalmentajaa, kun Vesa Pulkkinen otti komentoonsa nurmijärveläisen joukkueen. SB-Pron on kausi on alkanut tuloksellisesti varsin mukavasti. Kahdeksasta ottelusta kuusi on päättynyt voittoon.

Pulkkinen ei ole kuitenkaan täysin tyytyväinen alkukauteen.

– Sijoitukseen (2.) olen sinällään tyytyväinen, mutta peliesityksiin ei voi olla täysin tyytyväinen. Vielä on sopivasti parannettavaa. Uskon, että joukkue on samaa mieltä kanssani. Meillä on hieman ailahtelevaisuutta pelin sisällä, joka on ollut perisyntimme. Tarvitsemme otteluissa hyvän alun, joka vapauttaa pelaamista, Pulkkinen kertoo SuomiUrheilun haastattelussa.

Päävalmentajan mukaan oma kädenjälki alkaa pikkuhiljaa näkymään joukkueen pelaamisessa.

– Jos miettii viime kautta, niin peli on aktiivisempaa karvauksen osalta. Ehkä se on isoin muutos, että haluamme viedä peliä ja ottaa kaverilta tilan ja ajan pois. Toki se on näkynyt ylimääräisenä sinkoiluna.

– Tietty rytmitys on välillä mennyt sekaisin. Rauhallisen pallonhallinnan kanssa on vielä tekemistä. Haemme nyt ehjää 60-minuuttista, Pulkkinen analysoi.

Pulkkinen korostaa, että joukkueen karvauspelin pitää olla yhtenäistä, eikä vain yhden tai kahden pelaajan suorittamaa häirintää.

– Jos koko kentällinen ei mene antamaan painetta ja osa jää kauas ihmettelemään, silloin peli ei toimi. Paikka paikoin meillä on se (yhtenäinen karvaus) toiminut ja välillä taas ei.

Kyseinen pelitapa on fyysisesti kuluttava.

– Kyllä se vaatii, mutta en ole huolissani että se kunnosta jäisi kiinni. Pro on ollut aina aktiivisen pelitavan joukkue. Tila ja aika halutaan ottaa vastustajilta pois.

SB-Pro kohtaa lauantaina Salibandyliigassa vieraissa Lahden Pelicansin. Pulkkinen tietää hyvin, millainen joukkue on vastassa.

– Erittäin aktiivinen ryhmä. Varsinkin nuoriso-osasto hyökkääjistä siellä on vikkeliä ja taitavia. Joukkue on pelannut aika ennakkoluulottomasti ja ovat liigapaikkansa kyllä ansainneet. Syksyllä hävisimme heille harkkapelin. Pelicans on ihan hyvä mittari ja uskon, että tulee hyvä peli tänään. Heillä on myös hyvä maalivahti, valmentaja kommentoi.

Porvoon Salibandyseurasta Nurmijärvelle tullut Pulkkinen toivoo joukkueeltaan Pelicans-ottelussa erityisesti kahta asiaa.

– Kurinalaisuus ja oman alueen sekä keskialueen puolustaminen. En halua nähdä helppoja pallonmennestyksiä, jotka kostautuu. Classic teki meille juuri cupissa seitsemän maalia, joka on aivan liikaa. Jos oma pää pysyy kurissa, olemme vahvoilla.

– Pystymme luomaan itse kyllä hyvin maalintekopaikkoja.

Pelicans-SB-Pro-ottelu on nähtävissä Ruudusta lauantaina suorana lähetyksenä klo 16.45 alkaen.

Seuraa maailman huippusalibandya Ruudusta. Jopa 120 ottelua kaudessa!

Jesse Happonen