Lappeenrannan NST on melkoisen haasteen edessä, kun joukkue matkaa lauantaina EräViikinkien vieraaksi. Sarjataulukossa kolmantena oleva kotijoukkue tulee otteluun neljän ottelun voittoputkessa. Häntäpäähän jumittuneen NST:n päävalmentaja Joonas Haapala tietää, että vastus ei ole tänään helpoimmasta päästä.

– Ei missään nimessä. Joukkue oli ennen kautta ja on edelleen monien papereissa yksi mestarisuosikeista. Heidän pelinsä on silti yllättävän paljon ailahdellut, johon poissaolot ovat toki vaikuttaneet, Haapala arvioi SuomiUrheilun haastattelussa.

NST otti kauden ensimmäisen voittonsa viime ottelussa, kun se kaatoi AIF:n rangaistuslaukauksilla. Haapalan mukaan avausvoitto helpotti hieman henkistä taakkaa joukkueen sisällä.

– Oli hyvä ilme perjantain treeneissä. Pelaajat pistivät saman merkille.

– Kauden alku on ollut vaikea. Emme ole päässeet kahta peliä pelaamaan samalla kokoonpanolla, mutta näillä mennään. Kun vastustaja on tehnyt maalin tai pari, meiltä on katkennut jänne aika nopeasti. Emme ole pystyneet nousemaan takaa-ajoasemasta.

Joukkue ei ole päässyt omalle tasolleen alkukauden aikana.

– Emme varsinkaan ottelutapahtumissa. Treeneissä pelaaminen on ollut paljon parempaa. Jokin henkinen takalukko meillä on ja olemme siitä keskustelleet avoimesti. Olemme koittaneet työstää asioita sitä kautta, valmentaja paljastaa.

NST ei silti tingi kauden alla asetetuista tavoitteistaan.

– Kuuden joukkoon, Haapala sanoo tarmokkaasti.

– Sen eteen teemme edelleen töitä. Se on nähty, että tässä sarjassa mikä tahansa joukkue voi voittaa kenet vaan.

Lappeenrantalaiset eivät aio muuttaa taktiikkaansa EräViikinkien vieraana.

– Ei mitään eroa. Pyrimme pelaamaan samalla tavalla kotona, vieraissa ja treeneissä. Meillä on pelissä selkeä oma sapluuna.

Haapala kertoo lauantain otteluun kaksi isoa teemaa.

– Omissa ei saa kolista ja pallollisen pelaamisen täytyy parantua. Olemme laukoneet tosi vähän ja vetopaikoissa on liikaa siirrelty vastuuta. Haluan nähdä niissä tilanteissa nyt enemmän nälkää ja itsekkyyttä.

EräViikingit-NST-ottelu on nähtävissä lauantaina suorana lähetyksenä Ruudusta klo 16.50 alkaen.

Seuraa maailman huippusalibandya Ruudusta. Jopa 120 ottelua kaudessa!

Jesse Happonen