Seksuaalinen häirintä halutaan kitkeä – ”Seksismi on urheilun ja liikunnan kentällä laajalti hyväksytty ilmiö”

© Kuva: Getty Images
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Ilveksen voitolla!

Opiskelijaurheilu- ja urheilumaailmasta laajemminkin uupuvat niin konkreettiset keinot kuin yhteinen tahtotila seksuaalisen häirinnän kitkemiseksi.

Näistä puutteista kipeänä osoituksena on kesän tapahtumat Coimbrassa järjestetyissä korkeakouluopiskelijoiden EM-kilpailuissa. Lue lisää.

– Suurin ongelma on asenteissa. Tuntuu, että seksismi on urheilun ja liikunnan kentällä laajalti hyväksytty ilmiö, Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtaja Soile Koski-Aho sanoo Opiskelijoiden Liikuntaliiton tiedotteen mukaan.

– Urheilumaailmassa sukupuoliin kohdistuvat stereotypiat ovat vielä vahvasti voimissaan, eikä häirintätapauksiin aina puututa, jatkaa Koski-Aho.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto vaatii jokaista urheilu- ja liikuntatoimijaa kehittämään toimintamalleja, joilla häirintään pystytään aidosti puuttumaan tehokkaasti. Lisäksi häirintätapausten maton alle lakaiseminen saa loppua.

Tällä hetkellä ainoastaan kolmannes korkeakouluopiskelijoista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi. Kun liikuntatiloista tehdään turvallisia ja yhdenvertaisia kaikille, kynnys liikunnan harrastamiseen madaltuu.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Ilveksen voitolla!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Barcelonan voitolla!