© Kuva: Getty Images

Seksuaalinen häirintä halutaan kitkeä – ”Seksismi on urheilun ja liikunnan kentällä laajalti hyväksytty ilmiö”

Eva Wahlström vs Katie Taylor

Sijoita 1€ panoksella Wahlströmiin – tienaa 30 euroa!

Opiskelijaurheilu- ja urheilumaailmasta laajemminkin uupuvat niin konkreettiset keinot kuin yhteinen tahtotila seksuaalisen häirinnän kitkemiseksi.

Näistä puutteista kipeänä osoituksena on kesän tapahtumat Coimbrassa järjestetyissä korkeakouluopiskelijoiden EM-kilpailuissa. Lue lisää.

– Suurin ongelma on asenteissa. Tuntuu, että seksismi on urheilun ja liikunnan kentällä laajalti hyväksytty ilmiö, Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtaja Soile Koski-Aho sanoo Opiskelijoiden Liikuntaliiton tiedotteen mukaan.

– Urheilumaailmassa sukupuoliin kohdistuvat stereotypiat ovat vielä vahvasti voimissaan, eikä häirintätapauksiin aina puututa, jatkaa Koski-Aho.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto vaatii jokaista urheilu- ja liikuntatoimijaa kehittämään toimintamalleja, joilla häirintään pystytään aidosti puuttumaan tehokkaasti. Lisäksi häirintätapausten maton alle lakaiseminen saa loppua.

Tällä hetkellä ainoastaan kolmannes korkeakouluopiskelijoista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi. Kun liikuntatiloista tehdään turvallisia ja yhdenvertaisia kaikille, kynnys liikunnan harrastamiseen madaltuu.

Kärpät – Red Bull Salzburg

Katso matsi ilmaiseksi ja lyö otteluun riskitön veto!