SM-uintien kolmas finaalijakso oli fantastinen, eikä vastaavaa olla ihan lähiaikoina koettu. Huippu-uimarit kaunistelivat ennätyksiään todenteolla ja kirjautuivat maailmantilastojen kärkikahinoihin.

Miesten 50 metrin vapaauinnissa kirjattiin uusi Suomen ennätys, kun Cetus Espoon Ari-Pekka Liukkonen ui matkan aikaan 21.20. Se noteerataan myös kauden maailmanlistalla 11. sijalle.

– Uinti tuntu tosi hyvältä. Koko vuoden on ollut alaselän kanssa ongelmia ja se oli tänään selkeästi kipeämmän tuntuinen mitä eilen, mutta sain hyvin startattua ja uinnissa se ei tunnu. Sain uinnin hyvin rullaamaan. Päädyt on ollut vähän joka lajissa epäsuosiollisia ja tänään jäi kanssa aika kauas ja joutui pitkältä kurottamaan. Kunhan rupeaa herkistelemään ja saa heti kierroksia helpommin ja vetopituudet monesti kasvaa ja toivotaan että sattuisi paremmin vielä päädyt kohdilleen MM-kisoissa, Liukkonen analysoi suorituksensa jälkeen Uimaliiton tiedotteessa.

Myös miesten 200 metrin rintauinnissa nähtiin upea Suomen ennätys, kun Porin Uimaseuran Matti Mattsson paransi aiempaa Suomen ennätystään lähes kahdella sekunnilla. Mattssonin aika ja uusi Suomen ennätys oli 2:04.72.

– Hyvältä tuntui, ei hyytynyt lainkaan ja pystyin pitämään koko ajan uintia paketissa. Tosi kivalta tuntuu pitkästä aikaa. Aamu oli vaan niin teknisesti hyvä, kun vaan pystyi ikinä uimaan, aamulla tuli 2.08 niin helpolla, että ajattelin, että täytyy lähtee ennätyksiä paukkumaan, Mattsson totesi.

Porilaisen aika vei hänet kauden maailmantilastossa 13. sijalle.

Naisten 100 metrin selkäuinnissa Kampuksen Plaanin Mimosa Jallow kellotti uudeksi Suomen ennätysajaksi 57.51. Parannusta viime syksyiseen SE-aikaan kertyi peräti 0,73 sekuntia ja tämä tuotti 15. sijan kauden maailmantilastossa. Toiseksi tuli SC Vuokatin Jenna Laukkanen ajalla 59.03 ja kolmanneksi Simmiksen Vilma Oura ajalla 59.82. Ouran aika on myös uusi nuorten Suomen ennätys.

– Tuntui tosi hyvältä uinti. Kyllä sen huomaa, kun on ollut pieni tauti päällä, ei palaudu ihan samalla tavalla. Delffarit on mulle vielä se heikkous, niitä ollaan kyllä parannettu ja se on vienyt tosi paljon eteenpäin, mutta ne syö vielä sen vauhdin ja on vielä aika paljon otettavissa pois. Uskon että MM-kisoissa pääsee vieläkin kovempaa, kun pääsee oikeasti terveenä kisaamaan, Jallow kertoi kisasta Uimaliiton tiedotteessa.