17-vuotias huippulupaus teki suomalaista urheiluhistoriaa Yhdysvalloissa!

Otto Virtanen, 17, on edennyt maineikkaan Orange Bowl -junioriturnauksen kaksinpelin loppuotteluun. Yhdysvalloissa pelattavan turnauksen välierissä Virtanen voitti argentiinalaisen Alejo Lorenzo Lingua Lavallenin 1-6, 6-1, 6-4. Virtanen on ensimmäinen suomalainen, joka on edennyt turnauksen loppuotteluun.

Orange Bowl on korkeimman A-kategorian ITF-junioriturnaus. Turnauksessa pelaavat maailman parhaat juniorit ja koitosta pidetäänkin epävirallisena alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuna.

Matkalla välieriin 13. sijoitettu suomalainen lahjakkuus otti neljä voittoa. Porsche Junior Team Finlandiin kuuluva Virtanen tiputti kolmannella kierroksella ykköseksi sijoitetun bulgarialaisen Adrian Andreevin 6-4, 6-4 ja puolivälierissä seitsemänneksi sijoitetun brittiläisen Anton Matusevichin 4-6, 6-3, 6-3. Andreev on maailmanlistan viides ja hallitseva US Openin poikien nelinpelin mestari sekä alle 18-vuotiaiden kaksinpelin EM-hopeamitalisti.

Välierässä vastaan asettui niin ikään 17-vuotias argentiinalainen Alejo Lorenzo Lingua Lavallen. Paikasta loppuotteluun käytiin vaiherikas kamppailu ja ratkaisu saatiin vasta kolmannessa erässä. Kaksi ensimmäistä erää tasattiin lukemin 6-1, argentiinalainen voitti ensimmäisen ja suomalainen toisen erän. Kolmannen erän alkuun Virtanen karkasi jo 3-0 johtoon, mutta Lingua Lavallen kiipesi vielä mukaan taisteluun. Erän ratkaisuhetkillä Virtanen oli suomalaisten iloksi terävämpi ja tulostaululle kirjattiin erälukemat 1-6, 6-1, 6-4.

– Tänään ratkaisi usko omiin vahvuuksiin ja kova taistelutahto. Ei ollut minun paras päiväni, mutta pelasin järkevästi ja sitä kautta tuli voitto, kertoi tyytyväinen Virtanen.

Tämän päivän loppuottelussa Suomen aikaa klo 17:00 asettuu vastaan yhdysvaltalainen villin kortin turnaukseen saanut vasta 16-vuotias Zane Khan.

– En ole hirveästi nähnyt finaalivastustajani peliä. Eilen näin hänen lyövän ja näyttää pallo ihan terävästi lähtevän. Huomennakin haen omien vahvuuksien kautta paikkaa ratkaista ottelu, eli pyrin rakentamaan kämmenelleni pisteen tekopaikkoja, päätti Virtanen.

Lähde: Tennisliiton tiedote