Suomi voitti salibandyn maailmanmestaruuden, kun Ruotsi kaatui sunnuntaina finaalissa lukemin 6-3. Kultaa voittaneessa kisamiehistössä oli peräti kymmenen Salibandyliigaa johtavan Tampereen Classicin pelaajaa.

Classicista mukana olivat Lassi Toriseva, Krister Savonen, Juha Kivilehto, Janne Lamminen, Mikko Leikkanen, Nico Salo, Eemeli Salin, Sami Johansson, Joonas Pylsy ja Jussi Piha.

Seuran toiminnanjohtaja ja miesten edustusjoukkueen manageri Pasi Peltola oli luonnollisesti mielissään, kun Classic-pelaajat saivat menestystä.

– Totta kai se oli hieno asia ja hieno hetki, mutta ennen kaikkea olen ylpeä suomalaisen salibandyn puolesta, finaalissa paikan päällä ollut Peltola toteaa SuomiUrheilun haastattelussa.

Maanantai-iltana Prahan kisoista takaisin Suomeen kotiutuneet kultasankarit eivät saa järin suurta lepotaukoa tositoimista.

– Torstaina on jo treenit ja lauantaina peli. Kaikkien pitäisi olla mukana, ellei jotain loukkaantumisia tule, manageri kertoo.

Vaikka Classicin liigamiehistöstä lähes puolet oli kisoissa, niin joukkue harjoitteli normaalisti.

– Sen tiedän, että treenit ovat olleet koko ajan päällä ja porukkoja on yhdistelty A-junioreiden ja Classic Unitedin kanssa. Se on asettanut omat positiiviset haasteensa.

Classic johtaa liigaa yhdeksän pisteen turvin, kun joukkue on pelannut sarjassa 13 ottelua. Peltola uskoo, että joukkue ei ole silti näyttänyt vielä parastaan.

– Kausi on ollut han ok. Ehkä näiden huippupelaajien otteissa on hieman näkynyt keskittyminen kisoihin ja leireihin. He eivät ole ihan täysin pystyneet antamaan parastaan. On mielenkiintoista nähdä nyt pelaajien kisojen jälkeinen tunnetila. Uskon, että kevättä kohden joukkueemme peli on parhaimmillaan Peltola arvioi.

Classic kohtaa lauantaina vieraissa Steelersin klo 17.00

Jesse Happonen