Suomalaisille lentopallon ystäville on luvassa tällä viikolla seurattavaa maailman ehdottomalta huipulta, kun naisten Mestareiden liiga jatkuu.

Hämeenlinna kohtaa kotonaan B-lohkon toisella kierroksella turkkilaisen Eczacibasi VitrA Istanbulin ja vastus on käytännössä kovin mahdollinen, jonka Suomen hallitseva tuplamestari voi saada vastaansa.

– Seurajoukkueiden MM-pronssi kertoo siitä, että vastaan tulee yksi maailman parhaista joukkueista. MM-tittelistä heidät on erottanut vain se, että naapuriseura Vakifbank Istanbul on pelannut viime vuosina joukkueena paremmin, sanoo vuosikaudet kansainvälistä huippulentopalloa läheltä seurannut Ruudun ja IS-TV:n lentopalloselostaja Toni Flink.

Myös yksilötasolla Eczacibasin nimilista on hurja.

– Eczacibasilla on riveissään kolme maailman TOP 5:een kuuluvaa pelaajaa, eli hakkuri Tijana Boskovic (kuvassa numero 3) ja yleispelaajat Jordan Larson ja Kim Yeong-Koung. Heistä Boskovic valittiin juuri MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi, ja hän voitti mestarijoukkueen hakkurina kisojen pistepörssin. Iältään hän on vieläpä huimasti 20-vuotias, sanoo Flink tämän hetken maailman parhaana pelaajana pidetystä serbialaisesta.

Hämeenlinna hävisi avausottelunsa yhtä lailla kovaa venäläistä Dinamo Kazania vastaan 0-3. Jo suomalaisjoukkueen lohkon käytyä ilmi, oli selvää, että Hämeenlinna on käytännössä altavastaajana jokaisessa pelissään. Tuleva ottelu tulee silti olemaan yksi suomalaisen seuralentopalloilun helmistä kuluvalla kaudella.

– Hämeenlinna pelaa ylpeydestä siitä, että saa pelata maailman parhaita joukkueita vastaan, ja että sillä on kunnia olla mukana Mestareiden liigassa, Flink sanoo.

Naisten Mestareiden liigan ottelu Hämeenlinna-Eczacibasi nähdään suorana lähetyksenä Ruudussa keskiviikkona kello 19.50.