Kenian Eliud Kipchoge ja Kolumbian Caterine Ibarguen pokkasivat ensimmäistä kertaa urallaan Vuoden yleisurheilijan palkinnot Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n palkintogaalassa Monacossa tiistaina.

Rion olympialaisissa 2016 maratonin voittanut 34-vuotias Kipchoge sementoi asemansa maailman parhaana maratonjuoksijana vuonna 2018. Hän voitti huhtikuussa Lontoon maratonin kovalla ajalla 2.04.17. Syyskuussa Berliinin maratonilla Kipchoge juoksi uuden maailmanennätyksen 2.01.39. 78 sekunnin parannus edelliseen ennätykseen oli suurin harppaus maratonin ME-ajassa vuoden 1967 jälkeen.

Riossa kolmiloikan olympiakultaa voittanut Ibarguen osoitti päättyneellä kaudella hallitsevansa myös pituushypyn. Ibarguen voitti molemmissa lajeissa Timanttiliigan, Keski-Amerikan ja Karibian mestaruuskilpailut sekä IAAF:n Continental Cupin. Kolmiloikassa hän teki maailman kärkituloksen 14,96 ja pituushypyssä Kolumbian ennätyksen 6,93.

Berliinissä sensaatiomaisesti seiväshypyn Euroopan mestaruuden voittanut Ruotsin Armand Duplantis palkittiin vuoden nousevana tähtenä. Tampereella alle 20-vuotiaiden MM-kultaa voittanut Duplantis paransi Berliinin EM-finaalissa ennätystään kolme kertaa ja otti kultaa tuloksella 605.

Lähde: IAAF.