SPV Seinäjoen maalitykki Jari Hankkio elää uutta kevättä salibandypelaajana. Hyökkääjä on jättänyt taakseen pahat polvivammat ja hän on päässyt tällä kaudella hurjaan iskuun. Hankkio johtaa sarjan pistepörssiä tehoin 37+8=45.

27-vuotias pelimies on rikkonut jo tässä vaiheessa kautta oman maali- ja piste-ennätyksensä. SPV:n päävalmentaja Tommy Koposelle Hankkion tehot eivät tule yllätyksenä.

– Ei siinä mielessä, että Hankkio teki TPS:aa vastaan muutama kausi sitten kuusi maalia yhdessä ottelussa. Se on nähty, että poika osaa panna palloa reppuun, kun se pöljä päivä sattuu kohdalle.

– Nyt peleissä on ollut lisäksi aika avointa salibandya, jonka vuoksi otteluissa on tullut paljon maaleja, Koponen kommentoi SuomiUrheilulle.

Vuodesta 2006 asti seuraa valmentanut Koponen muistuttaa, että Hankkio on vielä fyysisesti jonkin verran jäljessä parhaasta terästään.

– Hän ei ole vielä täydessä kunnossa polvivaivojen jäljiltä. Sanoisin, että hän on 80-prosenttisessa kunnossa.

Hankkio on silti pystynyt pelaamaan pelit normaalisti. Miehen harjoittelu on tosin erilaista kuin täydessä kunnossa olevilla.

– Välillä hänelle täytyy antaa harjoittelusta lepoa ja välillä hän taas treenaa kovemmin kuin muut, jotta pääsisi huippukuntoon, Koponen paljastaa.

Sarjakakkosena porskuttavan SPV:n tämän kauden menestysreseptiin on kuulunut tulivoimaisen hyökkäyspään lisäksi myös vahva maalivahtipelaaminen. Joukkueen koko maalivahtiosasto meni tälle kaudelle uusiksi, kun Suomen maajoukkueen kultavahti Eero Kosonen saapui seuraan. Hän sai aisaparikseen Nurmon Jymyssä vakuuttaneen Rasmus Hasun. Kaksikolle tilaa tekivät Julius Kivimäki ja Hannes Hannula.

Päävalmentaja Koponen on nauttinut kaksikon suoritusvarmuudesta. Kosonen on ollut joukkueen ykkösvahti torjuttuaan kymmenessä ottelussa.

– Olen pilke silmäkulmassa sanonut, että olen varovaisen luottavainen heihin. Kyllä minä olen treeneissä välillä ihmetellyt, mihin palloihin joku voikin ehtiä.

– Nämä kaksi tuntuvat suoriutuvan nyt todella hyvin, vaikka on meillä ennenkin ollut kovia maalivahteja, Koponen toteaa.

SPV isännöi lauantaina Turun Palloseuraa klo 17.00 alkavassa ottelussa. Pelissä on panoksena sarjapisteiden lisäksi cupin välieräpaikka.

Jesse Happonen