Salibandyliigan lauantain kierroksella nähdään kärkiottelu, kun sarjakakkonen SPV Seinäjoki isännöi Turun Palloseuraa, joka hengittää seinäjokisten niskaan vain pisteen päässä. Ottelussa on tuplapanos, sillä voittaja etenee myös Teho Sport Suomen Cupin välieriin.

SPV:n perustajajäsen ja pitkäaikainen päävalmentaja Tommy Koponen ei kiistä ottelun massiivisia panoksia. Kumpikin joukkue himoitsee sarjataulukon kakkospaikkaa, jotta keväällä tie pudotuspeleissä olisi vähemmän kivinen.

– Näinhän se on. Siinä ratkeaa cupin jatkopaikka ja samalla se on sarjataulukon kannalta iso ottelu.

– Ajatus oli aluksi, että pelit pelataan eri matseina, mutta runkopäivä 22.12 ei sopinut TPS:lle, koska heidän kotihallinsa oli varattu. He sitten luopuivat kotiottelustaan ja pelaamme sen cupin samassa pelissä täällä pois. Sinällään se oli hyvä, että kaikki pääsivät viettämään vähän pidemmän joulun, Koponen kertoo SuomiUrheilulle.

SPV on ehtinyt valmistautua hyvin TPS-otteluun joulun jäljiltä.

– Meillä oli vajaan viikon tauko. Tapaninpäivänä palasimme harjoituksiin ja olemme nyt treenanneet muutaman päivän. Lauantainakin käymme ennen peliä Areenalla, jotta jalka on valmiina, valmentaja toteaa.

Hän tietää, että vastus on kova.

– He ovat olleet jo useamman vuoden sarjan kärkipäässä runkosarjassa. Kyllä he kuuluvat tällä hetkellä sarjan kovimpiin jengeihin.

– Kesän ennakoiden mukaan emme ole todellakaan ennakkosuosikki, mutta millään ennakoinneilla ei ole tässä kohtaa hirveästi väliä.

Palloseura vahvistui paperilla selvästi tälle kaudelle. Rosteri on jopa seurahistorian nimekkäin. Joukkueen hyökkäyksessä kirmaa kaksi tuoretta maailmanmestaria.

– TPS on kesän siirtomarkkinoiden voittaja.

Miko Kailiala on siellä selvä ratkaisupelaaja ja Hautaniemen Mikko on toinen. Jos he pääsevät vauhtiin, meille tulee vaikea peli, Koponen arvioi.

Kyseinen kaksikko ei tule saamaan todennäköisesti ilmaiseksi maaliakaan, sillä heillä on vastassa Suomen kultajoukkueen kokenut maalivahti Eero Kosonen.

SPV:n ja TPS:n välinen huippuottelu alkaa klo 17.00.

Jesse Happonen