Hämeenlinnan Lentopallokerhon Suvi Kokkonen ja Hurrikaani-Loimaan Eemeli Kouki on valittu lentopallon Mestaruusliigan joulukuun pelaajiksi. Molemmille valinta kuukauden pelaajaksi oli uran ensimmäinen ja molemmat ovat pelipaikaltaan yleispelaajia.

Naisten liigassa pelattiin joulukuussa vain 14 peliä. Hämeenlinnan Lentopallokerho voitti molemmat ottelunsa ja 18-vuotias Suvi Kokkonen teki peleihin keskimäärin 22,0 pistettä plusmiinustilaston näyttäessä +15,5. Lukemat ovat kolme ja neljäeräiseen peliin mainiot.

Muutenkin kuukausi oli Kokkoselle mainio hänen onnistuttua Mestarien liigan ottelussa Eczcibasia vastaan sekä johdettua joukkueensa Suomen Cupin tammikuiseen finaaliin.

Kouki, 27, pelasi joulukuun aikana neljä täyttä liigapeliä tehden 15,0 pistettä ottelua kohden erinomaisella plusmiinusteholla +12,8. Lisäksi hyökkäysprosentti oli reilut 50, torjuntoja tuli yhdeksän ja ässäsyöttöjä 13. Kahteen viimeiseen peliin Ettaa sekä Loimua vastaan Kouki teki keskiarvoiksi peräti 26,5 / +23,0.

Hurrikaani voitti neljä kuukauden viidestä ottelustaan ja eteni lisäksi kuukauden kruunuksi Suomen Cupin välierään. Cupottelussa toki Koukin upea kuukausi sai todella ikävän lopun miehen loukkaannuttua. Koukin joulukuu päättyikin lopulta nilkkaleikkaukseen perjantaina ja edessä on pitkä toipumisjakso.

Lähde: Mestaruusliigan tiedote