Ampumahiihdon maailmancupissa kilpailtiin sunnuntaina viestit Itävallan Hochfilzenissä.

Suomen miesten joukkue Tuomas Grönman, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo ja Jaakko Ranta sijoittui 14:nneksi. Joukkue selvitti kilpailun 11:llä varpatruunalla ja jäi kärjestä vajaat kolme minuuttia. Viestin voittoon hiihti Ruotsi ennen Norjaa ja Saksaa.

– Oli hyvä viestikisa tänään meiltä. Olen tyytyväinen omaan tekemiseeni. Ladulla oli räväkämmän oloista hiihtoa kuin mitä pikakisassa. Huoltokin onnistui tänään hyvin. Pystyammunnassa oli vähän haasteita, siihen oli aika kova hiihtokierros alla Ranskan peesissä, niin kyllä siinä vähän jalat tärisi, totesi Ranta.

Naisissa Suomi sijoittui joukkueella Laura Toivanen, Venla Lehtonen, Suvi Minkkinen ja Mari Eder naisten viestissä 17:nneksi. Joukkue kiersi yhden sakkokierroksen ja käytti kymmenen varapatruunaa. Viestin voiton vei Italia ennen Ruotsia ja Ranskaa.

Aloitusosuuden hiihtänyt Toivanen kilpaili lauantaina vielä Italian Ridnaunssa IBU-cupissa.

– Tultiin kisapaikalle 12 tuntia ennen starttia. Meni vähän myöhään lauantain kilpailu Italiassa, joten valmistautuminen oli tosi huono. Jalat oli ihan hapoilla alusta lähtien. Olo oli sama kuin lauantain kisan päälle olisi lähtenyt suoraan taas kisaamaan. Kova oli paikka, hyvin varamiehenä paikannut Toivanen kommentoi.

Lähde: Ampumahiihtoliiton tiedote