Tamperelainen Koovee on miesten Salibandyliigassa viimeisellä sijalla, kun joukkue on saalistanut vain kuusi pistettä alkauden 14 ottelussa. Liigajumbo ei ole voittanut vielä peliäkään varsinaisella peliajalla.

Joukkue yrittää tänään torstaina katkaista kahdeksan ottelun mittaisen tappioputkensa, kun se matkaa Hämeenlinnaan Steelersin vieraaksi.

– Ajatus on kyllä käydä hakemassa pisteet. Tietyt peikot pitää vain voittaa korvien välissä. Pari viime kautta olemme pelanneet parhaiten, kun olemme olleet selkä seinää vasten, Kooveen päävalmentaja Ilja Pantzar toteaa SuomiUrheilun haastattelussa.

20 vuotta salibandyssa valmennushommissa mukana ollut Pantzar on nähnyt urallaan joukkueita, jonka pelimoraali on laskenut tappioiden myötä. Tämän vuoden Koovee ei ole sellainen.

– Joukkueessa on uskomattoman hyvä tunnelma. Meillä on nuori ryhmä, jolla ei ole huolta huomisesta. Arjessa se meidän sarjasijoitus näkyy hirveän vähän.

Rennolla suhtautumisella pelaamiseen on kuitenkin kääntöpuolensa.

– Sällit ovat vähän lyhytjännitteisiä. Välillä mietityttää, että pitäisikö se (tappiot ja sarjasijoitus) ottaa vakavammin. Ymmärys siitä, että ollaan vielä kaukana huipusta ei ole vielä kaikilla ihan selvä, valmentaja myöntää.

Illan vastustaja on Kooveelle hyvin tuttu. Viime keväänä joukkueet taistelivat vastakkain playout-sarjassa, jossa Koovee oli lopulta parempi voitoin 3-2.

– Ehdottomasti tutuimpia vastustajia. Kahdeksan kertaa pelasimme heitä vastaan viime vuonna. Väittäisin, että he ovat henkisesti vähän pirteempiä kuin viime vuonna. Heillä oli kuulemma kopissa viime kaudella henkisesti vähän ongelmaa.

– Pelillisesti he altistuvat välillä hurlumheihin ja puskevat pallon kanssa välillä päättömästi. Rytmi puuttuu, kun he pyrkivät välillä kääntämään palloa liian nopeasti. Kokonaisuutena he ovat kuitenkin pirteämpi ja pari napsua parempi joukkue kuin vuosi sitten, Pantzar arvioi Steelersiä.

Koovee-koutsi tietää, että paperilla hämeenlinnalaisilta löytyy muutama nimekkäämpi pelaaja.

– Steelers on muuten meidän kastia, mutta heillä on Lastikka (Ville), Jonaeson (Nico) ja Pohjonen (Santtu). Pohjosen tulo on ollut heille iso juttu. Heidän peli ei ole sinällään muuttunut viime kaudesta, mutta maalivahtipeli on parantunut.

– Heidän puolustus ja hyökkäys ovat hieman epätasapainossa. Pakkipuolelta puuttuu kärkiäijät. Atte Lahti on noussut sieltä kuitenkin vahvasti esiin, Pantzar kehuu.

Steelers ja Koovee kohtaavat Hämeenlinnassa tänään torstaina klo 18.30.

Jesse Happonen