Miesten Salibandyliigan sarjataulukon jumbosijaa hallussaan pitävä Koovee on hävinnyt kahdeksan edellistä otteluaan. Päävalmentaja Ilja Pantzarin mukaan joukkueessa ei ole vajottu tilanteesta huolimatta synkkyyteen. Alla on vahva harjoitusjakso.

– Jos katsoo ennakkoarvioita, niin olemme oikealla paikalla. Toki me itse odotamme, että olisimme korkeammalla kuin mitä nyt olemme.

– Alkukausi oli hyvä ja olimme pelillisesti hyviä.

– EFT-tauko kahdeksannnen kierroksen jälkeen kadotti hieman tekemistämme. Sen jälkeen tuli muutama tosi huono peli. Toivottavasti MM-tauon harjoittelumme näkyy pikkuhiljaa pelissämme, Pantzar toteaa SuomiUrheilulle.

Päävalmentajan mukaan joukkueella oli pari pelillistä osa-aluetta, joihin keskityttiin erityisesti.

– Viisikkopuolustuksessa tarkennettiin pelipaikkakohtaisia roolituksia ja tehtäviä. Sitä tehtiin selkeämmäksi. Hyökkäyspelissä korostimme koko kenttäalueen käyttöä. Haluamme enemmän vastahyökkäyksiä. MM-tauolla lajiharjoittelu onnistui paremmin kuin muulloin.

Pallonriistoihin Koovee pyrkii tietyllä alueella.

– Omasta maalistamme katsoen kentän toisella neljänneksellä. Siinä keskustassa tasku-alueella. Puolustamme niitä tilanteita eteenpäin. Kun pallon riistää vasta omasta kulmasta, on maalipaikoille pääseminen huomattavasti vaativampaa, Pantzar toteaa.

Koko kenttäalueen käyttämisellä Koovee-koutsi viittaa siihen, että joukkue ei voi perustaa koko peliään pelkästään vastaiskujen varaan. Peliä pitää rytmittää myös pitemmillä pallonhallintajaksoilla.

– Hallintavaihe on välillä unohtunut silloin kun ”vastispeli” on toiminut, tällä kaudella virallisesti vetovastuun ottanut valmentaja tiedostaa.

Viime ottelussa Turun Palloseuraa vastaan Koovee hukkasi tukun vastahyökkäyksiä.

– Olimme pallon kanssa huonoja. Saimme vastispaikkoja, mutta laatu niissä oli huonoa. Myös pallottomat liikkeet olivat liian epävarmoja. Ei tullut pystyliikkeitä. Kaikki halusivat saada pallon heti, Pantzar pohtii jälkikäteen.

– Pelasimme kaksi erää varsin hyvin, mutta sitten TPS iski pahaan saumaan pari maalia ja meidän selkäranka katkesi.

Torstaina Koovee kohtaa vieraissa Steelersin. Tamperelaisryhmä lähtee otteluun iskukykyisellä miehistöllä.

Saaren Samu sairastui valitettvasti ennen TPS-peliä, mutta tänään saadaan treeneissä loistavasti pelannut ykkönen kasaan. Saaren kanssa pelaavat Tuomas Aho, Samuli Salomaa ja puolustuksessa Ossi Koskinen sekä Lauri Alkki.

Niemisen Jaakko ja Mäkelän Atte ovat sairastelujen vuoksi poissa. Myös pari intistä kotiutuvaa kaveria ovat sivussa. Kärkirosterin osalta kaikki ovat mukana. Kolmosketju voisi näyttää hieman erilasielta, päävalmentaja kertoo.

Hän on tyytyväinen, että joukkueessa on laajemmin laatua kuin viime vuosina.

– Kolmosketjussa on uskottavampi kilpailu. Meillä on enemmän nyt niitä pelaajia, jotka pystyvät oikeasti pelaamaan liigaa. Niitä, jotka pystyvät ratkaisemaan liigapelejä on silti vielä todella niukasti.

Steelers-Koovee-ottelu alkaa torstaina klo 18.30.

Jesse Happonen