Tamperelaisseurat hallitsevat miesten Salibandyliigassa sarjataulukon kumpaakin ääripäätä. Classic on ylivoimaisessa johdossa sarjan piikkipaikalla ja Koovee puolestaan pitää sarjan perää, kun joukkue on saalistanut vain kuusi pistettä kauden 15 ottelussa.

Joukkueen päävalmentaja Ilja Pantzar uskoo joukkueensa kuitenkin nousevan pois suoran putoajan paikalta. Tällä hetkellä Karhut ovat Kooveeta vain kaksi pistettä edellä, mutta seuraavaan sijaan on matkaa hieman enemmän, kun OLS ja LaSB ovat 12:ssa pisteessä.

– Olen aika vakuuttunut ja varma, että nousemme pari sijaa ylöspäin. Harjoitustemme taso siirtyy vielä pelikentälle, Pantzar vakuuttaa SuomiUrheilun haastattelussa.

– Sija 11 on haarukassa, jos onnistumme hyvin. Playoff-paikasta puhuminen on vähän kaukaista tällä hetkellä, Pantzar jatkaa.

Päävalmentaja tietää, että Koovee ei pysty kilpailemaan samalla seudulla pelaavien Classicin ja Nokian KrP:n kanssa samoista sijoituksista. Seuran lähitulevaisuuden tavoite on paljon maltillisempi.

– Naapuriseuroilla on liigan kaksi isointa pelaajabudjettia.

– Oma toiminta ratkaisee. Ymmärrän haasteet. Ei ne ole minulle mikään yllätys eikä shokki. Classic on niin eri mittakaavassa. Näen että meillä on saumat kehittyä top8-jengiksi.

Kooveella ei ole resursseja kerätä kasaan montaa kentällistä maajoukkuetason pelaajia Classicin tavoin. He tyytyvät pitkälti oman seuransa kasvatteihin.

– Hyppäys muutamia sijoja ylemmäksi olisi ihan täysin meidän seurasta kiinni. Resursseilla, jotka meillä on käytössä, on vaikea houkutella valmiita pelaajia. Onni on se, että oma juniorotuotantomme on hyvää. B-juniorit voittivat vasta mestaruuden ja pelaajia on poikamaajoukkueissa, alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa mukana oleva Pantzar kertoo.

Jesse Happonen