Tuomas Grönman oli paras suomalainen ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa perjantaina. Grönman sijoittui Itävallan Hochfilzenissä käydyssä kilpailussa sijalle 41. Puhtaasti ampunut Grönman jäi kilpailun voittaneesta Norjan Johannes Böstä 1.48.

– Alkuviikko on ollut vähän hankala, kun on ollut nuhainen olo. Onneksi tuli hyvä ammunta, kun suksi ei ehkä ollut ihan niin liukas kuin olisi tarvinnut. Hyvä ammunta on päällimmäisenä mielessä. Hiihto oli todella väsynyttä, mutta varmastikin johtuu hankalasta alkuviikosta. Pikkaisen harmittaa, kun jäi maailmancupin pisteet niin lähelle, hän sanoi Ampumahiihtoliitolle.

Tero Seppälä sijoittui Grönmanin takana 42:nneksi. Yhden sakkokierroksen ampunut Seppälä jäi joukkuekaveristaan vain 0,8 sekuntia. Olli Hiidensalo ampui myös yhden sakkokierroksen ja sijoittui 56:nneksi. Jaakko Ranta sijoittui 74:nneksi.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Itävallan Hochfilzenissä tänään naisten ja miesten takaa-ajoilla. Suomalaisista mukaan selvisivät Kaisa Mäkäräinen, Mari Eder, Tuomas Grönman, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo.