Suomen kultajoukkueen mukana MM-kisoissa ollut TPS-hyökkääjä Mikko Hautaniemi on nauttinut kotimaisesta liigasta muutaman Sveitsissä vietetyn vuoden jälkeen. Joukkueen peli on kulkenut, sillä TPS on voittanut yhdeksän peliä 13:sta. Sarjataulukossa kyseisellä saldolla heltiää kolmas sija.

– Alkukausi on mennyt joukkueella hyvin. Pallon kanssa meillä on eniten hommia. Kyllä me osaamme puolustaa, raastaa ja repiä. Siinä me olemme hyviä, Hautaniemi pohtii SuomiUrheilun haastattelussa.

Seuraavassa ottelussaan TPS kohtaa sunnuntaina sarjajumbo Kooveen.

– Kuulostaa revanssilta. Hävisimme heille viimeksi himassa, joten haluamme ehdottomasti voittaa sen pelin. Kaikilla on varmasti hampaankolossa.

Hautaniemi tietää, että turkulaisten asenne on kohdillaan suuren ennakkosuosikin asemasta huolimatta.

– Meillä ei ole ikinä syytä lähteä takki auki. Emmekä ole lähteneet. Teemme hommia ja pysymme puolustusidentiteetissämme, jonka pitäisi kantaa meille pisteitä.

TPS on sarjan piikkipaikalla porskuttavaa Classicia yhdeksän pistettä jäljessä. Hautaniemi uskoo runkosarjan voiton menevän Tampereelle

– Classic on haastettavissa, mutta vasta pudotuspeleissä. En viitsi edes lähteä sanomaan, että saisimme heidät runkosarjassa kiinni. Siihen ei ole mahdollisuutta. He eivät tule menettämään niin paljon pisteitä kymmenen maailmanmestarinsa kanssa.

– Luulen, että meidän tavoite on ottaa se kakkospaikka runkosarjassa, järkälemäinen hyökkääjä arvioi.

Hautaniemen näkemyksen mukaan TPS tulee olemaan vahva pudotuspeleissä.

– Peli muuttuu niissä ihan erilaiseksi. Sellainen ruma sähly sopii meille jopa paremmin, maailmanmestari naurahtaa.

Koovee-TPS-ottelu pelataan sunnuntaina klo 18.30.

Jesse Happonen