Ampumahiihdon maailmancupissa kilpailtiin eilen Saksan Oberhofissa miesten viesti. Suomi sijoittui nelikolla Tuomas Grönman, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo ja Tuukka Invenius miesten viestissä 16:nneksi.

Grönman selvitti avausosuuden tuulisessa säässä vain kahdella varapatruunalla, mutta koki kovia kaaduttuaan hankalassa laskussa. Grönman selvisi lopulta vaihtoon sijalla 21 reilut kaksi minuuttia kärjestä.

Seppälä selvitti toisen osuuden neljällä varapatruunalla ja jäi kärjestä osuudellaan vain 45 sekuntia.

– Onhan tuo melkoista touhua, kun olosuhteet ovat sellaiset, mitä Suomessa voi vain pahimmilla syyskeleillä olla. Täällä keskellä talvea makoillaan ihan märkinä tuolla matoilla, niin ei se hääviä ole. Kyllä ladulla tuntui eilinen raskas kisa jaloissa, ja oli kyllä tosi kovaa hommaa siellä edetä, mutta ihan kunnialla selvittiin.

Kolmannella osuudella hiihtänyt Hiidensalo jätti lauantain takaa-ajon väliin palautumisongelmien vuoksi. Viestissä meno oli jo parempaa ja Hiidensalo onnistui nostamaan osuudellaan sijoitusta muutamalla pykälällä.

– Olosuhteet olivat melkoisen haastavat ja vaihtelevat. Makuulla oli hyvä tuulirako, mutta pystyllä tuli kovia puuskia ja joutui odottelemaan. Pikakisassa ei kroppa toiminut kunnolla, ja kun vielä eilen aamulla oli huonoja tuntemuksia, niin päätin jättää takaa-ajon väliin. Tänään olikin jo paljon parempaa menoa.

Ankkuriosuudella Invenius joutui kiertämään kaksi sakkokierrosta.

– Tänään olisi ollut hyvä päivä ladulla, mutta tulos jäi vaisuksi, kun taulut eivät tälläkään kertaa kaatuneet. Lisäksi sormet olivat kohmeessa, mikä vaikeutti varapanosten ampumista. Eiköhän tästä päästä omalle tasolle, kun pääsee näistä erikoisolosuhteista takaisin normaaliin.

Lähde: alpineskiteam.fi