NFC-konferenssin runkosarjan ykkönen New Orleans Saints nousi 0-14-tappioasemasta 20-14-voittoon pudotuspeliottelussa viime vuoden Super Bowl -voittajaa Philadelphia Eaglesia vastaan.

Ottelun käännekohdaksi muodostui kolmannen neljänneksen maratonhyökkäysvuoro, jonka päätteeksi tauolla 10-14-tappiolla ollut Saints nousi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. 11 minuuttia 29 sekuntia kestäneen vuoron aikana Saints joutui rangaistusjaardien vuoksi kuljettamaan 18 pelin aikana palloa 112 jaardia, ennen kuin Michael Thomas otti Drew Breesin kahden jaardin heiton kiinni maalialueella. Varapelinrakentaja Tysom Hill heitti aiemmin saman vuoron aikana 46-jaardisen touchdownin keskushyökkääjä Alvin Kamaralle, mutta kiinnipitorangaistuksen vuoksi tämä suoritus ei tuottanut pisteitä.

Eaglesin pelinrakentaja Nick Foles sai ottelun lopussa vielä mahdollisuuden toistaa viime vuoden Super Bowl -voittoon päättynyttä tuhkimotarinaa, kun kolme minuuttia ennen ottelun loppua Saintsin potkaisija Will Lutz epäonnistui 52 jaardin potkumaaliyrityksessä, joka olisi vienyt kotijoukkueen yhdeksän pisteen johtoon. Kiri päättyi kuitenkin vajaa kaksi minuuttia ennen täyttää aikaa, kun Folesin syöttö lipui tähtilaitahyökkääjä Alshon Jefferyn käsien läpi ja Marcus Lattimore teki ratkaisevan syötönkatkon.

Ensi sunnuntain konferenssifinaaleissa kohtaavat kummankin konferenssin runkosarjan kaksi parasta joukkuetta. Saints isännöi NFC:n finaalissa Los Angeles Ramsia. AFC:n finaalissa Kansas City Chiefs saa kotikentälleen vieraakseen kolmatta perättäistä Super Bowl -paikkaa tavoittelevan New England Patriotsin. Näiden otteluiden voittajat kohtaavat Atlantassa pelattavassa Super Bowlissa sunnuntaina 3. helmikuuta.

Ensi sunnuntain konferenssifinaalit ja Super Bowl nähdään suorina lähetyksinä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.