IS: Kansainvälinen salibandyturnaus keskeyteytyi dramaattisesti Ruskeasuolla – ”Kaasuvuoto, räjähdysvaara, poistukaa rakennuksesta”

© Kuva: Juha Tamminen

Viime viikonloppuna pelatussa kansainvälisessä junioriturnauksessa koettiin draamaa, kun Ruskeasuon Arena Centerin hälytysjärjestelmä meni päälle, kertoo Ilta-Sanomat.

Paikalla ollut katsoja kertoi tilanteen kulun.

– Kuulutettiin mahdollinen kaasuvuoto, räjähdysvaara, poistukaa rakennuksesta, hän kertoi.

- Myöskään hallin lähiympäristöön ei saanut jäädä. Ulkona kiersi tieto, että autojen moottoreita ei saa käynnistää, katsoja jatkaa.

Helsingin pelastuslaitos saapui pian paikalle ja paloesimies Pekka Palonen vahvisti IS:lle, että hälytyksen syy oli lopulta varsin inhimillinen, eikä mitään todellista vaaraa ollut.

- Pallo oli lentänyt harjoituskentältä ulos, osunut palovaroittimeen, rikkonut sen lasin ja osunut painikkeeseen. Tästä oli seurannut automaattihälytys, hän selvensi tilannetta.

Ihmiset poistuivat rakennuksesta suunnitellusti, ja shortseihin pukeutuneet pelaajat pääsivät heti lämmittelemään pihalla olleisiin linja-autoihin. Pelit olivat keskeytyksissä noin puoli tuntia tapahtumien johdosta.

» Seuraa maailman huippusalibandya Ruudusta. Jopa 120 ottelua kaudessa!