Suomen pikaluistelumaajoukkueen uusi valmentaja Peter Mueller ei ole vielä vakuuttanut joukkueen kärkiluistelija Harri Levoa. Hän avautui kovasanaisesti yhsysvaltalaisen valmennustyylistä Kalevan haastattelussa.

Maajoukkueen kärkiurheilija halusi marraskuussa lepoaikaa, sillä hänen lihaksisto oli tukossa ja alkukauden tulokset sitä myöten heikkoja. Meritoitunut valmentaja ei tähän kuitenkaan suostunut.

– Sitten lusittiin ja räpiköitiin syksy läpi. Ei siinä ollut kyllä mitään järkeä. Kaikki meni vihkoon, Levo harmitteli Kalevalle.

Levoa on ihmetyttänyt hurja kasvu harjoitusten tuntimäärissä. Muellerin alaisuudessa kovien harjoitustuntien määrät ovat kasvaneet Levon kohdalla 20–24 viikkotunnista liki 30 tuntiin.

– Uusi rytmi sopi kesään asti. Sitten aloin ihmetellä, etteikö tässä ole tarkoitus herkistellä missään vaiheessa. Ei ollut, samaa rynkytystä jatkettiin ensimmäiseen maailmancupin kisaan saakka. Jalat olivat täysin töötissä, Levo kertoo kummastellen.

Muellerin CV on kuitenkin kova, sillä hänen valmentamansa urheilijat ovat voittaneet viisi olympiakultaa ja lukuisia maailmanmestaruuksia.

Lähde: Kaleva