Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä ja Lappeenrannan Urheilu-Miesten Tanja Kokkonen juoksivat parasta vauhtia Lahden pikajuoksucupissa. Ikaalisten Urheilijoiden Eerikki Pekkola puolestaan kiihdytti miesten 60 metrillä kotimaisen kärkituloksen 6,88 Tampereella ja Mette Baas kohensi ennätystään Rovaniemellä.

Kähärä, 17, voitti Lahdessa 19-vuotiaiden 60 metriä ja 60 metrin aidat tuloksin 7,70 ja 8,54. Ajat ovat Kähärän, 17, ennätyksiä. Aiempi 60 metrin halliennätys oli vuosi sitten Lahdessa pinkaistu 7,84. Aitajuoksussa Kähärä kilpaili nyt ensi kertaa naisten aidoilla.

– En huomannut aidoissa mitään eroa, mutta ehkä vähän rohkeammin saa seuraavassa kilpailussa hyökätä aidalle, Kähärä sanoi.

Lahdessa 60 metrin sileä juostiin kahdesti. Kähärä kiihdytti ajat 7,79 ja 7,70 ja voitti molemmat juoksut.

– Nyt ei ollut ihan paras vire. Siihen nähden meni yllättävän. Toisessa juoksussa onnistuin paremmin startissa, Kähärä arvioi.

Korkeushyppääjänä ja kolmiloikkaajana menestystä kahmineen Kähärän syksyn ja alkutalven harjoittelu on sujunut hyvin.

– Pari viikkoa pidin taukoa Buenos Airesin nuorten olympialaisten jälkeen, mutta sitten teki jo mieli treenaamaan. Harjoitukset ovat sujuneet hyvin. Ei ole ollut suurempia ongelmia, Kähärä kertoo.

Kokkonen aitoi ennätysvauhtia

Kokkonen, 16, voitti Lahdessa 17-vuotiaiden 60 metrin aidat ennätyksellään 8,45, jolla hän nousee ikäluokkansa kaikkien aikojen kotimaan hallitilastossa viidenneksi. Kokkosen aiempi oma ennätys oli tammikuun alussa Otaniemessä juostu 8,64.

Voiton Kokkonen juoksı myös naisten 60 metrin aitajuoksussa ajalla 8,62. Se on Suomen kaikkien aikojen tilaston neljänneksi paras naisten aidoilla juostu tulos 17-vuotiaiden sarjassa.

Baas ennätysvauhdissa, Pekkola ennätyksen tuntumassa

Rovaniemen Tunturihalleissa Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baas juoksi 60 metrin ennätyksekseen 7,63. Oma ennätys koheni 0,06 sekuntia. Baas, 18, voitti myös 200 metriä alkutalven kärkiajalla 25,10.

Ikaalisten Urheilijoiden Eerikki Pekkola juoksi lauantaina Tampereella Hippohallikilpailussa miesten 60 metrillä kotimaisen kärkituloksen 6,88. Se jää sadasosan juoksijan ennätyksestä. Pekkola oli jo alkurien nopein ajalla 6,96.

Lähde: Yleisurheilu.fi