Los Angeles Rams ja New England Patriots selvittivät viime viikonloppuna tiensä tämänvuotiseen Super Bowliin varsinaisten trillereiden päätteeksi. Kumpikin joukkueista joutui taistelemaan tiensä finaaliin jatkoajan kautta.

Ramsin voitossa New Orleans Saintsia vastaan eniten keskustelua herätti ottelun varsinaisen peliajan lopulla sattunut tilanne, jossa Rams-puolustaja pysäytti laittomin ottein Saintsin hyökkääjän. Taklaus jäi tuomaristolta rankaisematta, mikä nousi lopulta valtavaan rooliin Ramsin kammetessa itsensä ottelun voittajaksi.

Varsinkin kolmatta kertaa peräkkäin tiensä Super Bowliin selvittänyt New England Patriots sai otteillaan suomalaisasiantuntija Mikko Koikkalaisen haukkomaan henkemään. Tämän vuosituhannen menestyksekkäin joukkue murskasi taktisesti täysin vastustajansa, kauden viihdyttävintä hyökkäyspeliä esittäneen Kansas City Chiefsin. Patriots piti pitkillä hyökkäysvuoroillaan kauden parhaan pelaajan, Chiefs-pelinrakentaja Patrick Mahomesin johtaman hyökkäyksen sivurajalla, mikä oli lopulta avain voittoon.

– Jälleen otettava hattu käteen ja pyydettävä nöyrästi anteeksi, että tuli yhtään epäiltyä tätä konetta – Tom Bradya (pelinrakentaja), Bill Belichickiä (päävalmentaja) ja Josh McDanielsia (hyökkäyksen koordinaattori), Koikkalainen sanoi Unibetin NFL Green Zone -podcastissa.

– Täydellinen pelisuunnitelma. Tom Brady on kylmäverinen tappaja. Pallot napsuivat aina sinne, minne pitikin. Hyökkäyksen linja pelasi myös loistavan pelin. Josh McDaniels tuntui tietävän joka kerta, missä puolustuksessa Chiefs oli ja käytti sitä
hyväkseen.

– Jäätävä arvostus tätä kolmikkoa kohtaan. Kyllästyttää nähdä tämä joukkue (Patriots) aina Super Bowlissa, mutta ei sille vaan voi mitään. Ne ovat vain niin loistava kolmikko. Tom Bradylla yhdeksäs Super Bowl, neljäs viiteen vuoteen ja
kolmas peräkkäin. Kaikkien aikojen paras jenkkifutari. Vaikka Patriotsin voittojen seuraaminen kyllästyttää, niin suuruutta on silti pakko arvostaa.

Rams ja Patriots kohtaavat tämänvuotisessa Super Bowlissa Suomen aikaa varhain maanantain vastaisena yönä 4. helmikuuta.