Olympiavoittaja halusi niin kiihkeästi Suomeen, että siirsi Saksan kansallista keihäskilpailua Kuortaneen juhannuskisojen tieltä!

Keihäänheiton olympiavoittaja Thomas Röhler vahvisti kilpailevansa juhannuksena Kuortane Gamesissa. Se tosin vaatii pieniä järjestelyjä.

– Thomas kysyi minulta syksyllä Kuortaneen kisojen aikataulusta. Kuullessaan, että kisat ovat samana päivänä kuin Saksaan suunnitellut, perinteiset keihäskisat, hän sanoi kysyvänsä, josko Saksassa kisoja voitaisiin siirtää ja se onnistui, kertoo Kuortane Gamesin taustavoimiin kuuluva manageri Tero Heiska.

Röhler on voittanut Kuortaneen kisan 2017 ja 2015. Vuosi sitten hän oli Magnus Kirtin jälleen toinen heitettyään 83,17

Kuortane Games kuuluu tänä vuonna Euroopan yleisurheiluliiton (EA) Classic -tason kisoihin, joka tarkoittaa, että kentällä nähdään runsaasti ulkomaisia urheilijoita.

Kuortaneen Gamesin uusi pääsihteeri on Kuortaneen liikuntasihteeriksi valittu Tuomas Mikkola. Hänelle juhannuskisan liittyminen EA:n Classic-kisojen joukkoon, on mieluisa haaste.

– Kisojen uusi taso antaa hienot mahdollisuudet kehittää tapahtumaa ja tuo lisää näkyvyyttä kisoille ja Kuortaneen kunnalle, Mikkola sanoo.

Lähde: Yleisurheilu.fi