Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt OLS:n Lauri Tiiran kahden ottelun pelikieltoon tämän erotuomaritoimintaa koskevista asiattomista kommenteista lehdistötilaisuudessa 12.1. pelatun OLS – Indians ottelun jälkeen.

Ottelun jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa Tiira kommentoi haastattelijan kysymykseen:”Minkälaiset käärmekeitot tässä keitetään, että huomenna ollaan sitten astetta terävämpiä kuin Happee?”

Tiira vastaa: ”En tiedä, toivotaan, että nuo tuomarit tulevat selvinpäin, ei tulisi ihan noin naamat kuin tänään.”

– Kuten kurinpitomenettelyssä on aiemmin todettu, erotuomaritoiminnan arvosteleminen urheilussa kuuluu lähtökohtaisesti sananvapauden piiriin. Erotuomari toimii luonteeltaan julkisessa tehtävässä ja on siten alttiina saamaan toiminnastaan myös arvostelua. Erotuomarin toiminnan arvostelu on hyväksyttävää, kunhan kritiikki on luonteeltaan asiallista eikä siinä kajota erotuomarin henkilöön tai sillä ei muutoin ole loukkaamistarkoitusta, kurinpitäjä kertoo.

Kurinpitoasia tuli vireillä pääsarjojen sarjamääräysten 47§ mukaisesti liigan toimitusjohtajan ja pääsarjapäällikön yhteisellä päätöksellä.

Lauri Tiira suorittaa rangaistuksensa Salibandyliigan otteluissa 13.1. OLS – Happee ja 20.1. OLS – Classic.

Video lehdistötilaisuudesta OLS:n Youtube-kanavalla.

Lähde: Salibandy.fi