Suomalaishyppääjä jälleen pisteille: Toni Nieminen vaatii lisää – ”Ajatus karkasi ja perusasiat unohtuivat”

© Kuva: Getty Images

Sapporon viikonlopun toisen mäkihypyn osakilpailun voittoon hyppäsi lauantain kilpailun kolmonen, Norjan Maren Lundby. Saksalaisilla oli kisassa vahva panos, kun toiseksi sijoittui Katharina Althaus ja kolmanneksi Juliane Seyfarth. Katherina Althaus jatkaa maailmancupin kärjessä myös Sapporon viikonlopun jälkeen. Norjan Lundby on toisena, 92 pistettä Althausia jäljessä.

Julia Kykkänen onnistui viikonlopun molemmissa kilpailuissa hyppäämään pisteille, mutta ei itse ollut tyytyväinen sunnuntain kilpailun suoritukseensa.

– Tänään oli kaikenkaikkiaan aika heikko kisa, eipä siitä sen enempää, sitä on turha miettiä. Matka jatkuu Zaoon parin päivän päästä ja siellä sitten uudestaan, Kykkänen totesi Hiihtoliitolle kisan jälkeen.

Kykkäsen valmentaja Toni Nieminen jatkoi Kykkäsen kanssa samoilla linjoilla, vaikka karsinnassa kaikki näyttikin vielä hyvältä.

– Kilpailusta tuli tänään aika haasteellinen. Ensin karsinnassa varmastikkin kauden paras veto joka riitti 15. sijalle, jonka jälkeen vähän Julialla ajatus karkas ja perusasiat pääsivät unohtumaan siinä itse kilpailuhyppäämisessä. Sen takia kisasta tuli aika vaikeaa taistelua. Se riitti tänään nippanappa pisteille, mutta parempaankin ois ollu ainekset ja edellytykset, Nieminen analysoi päivän kilpailua Hiihtoliiton tiedotteessa.