Suomen ankkuri kehui viestijoukkueen yhteishenkeä: ”Ollaan pidetty hauskaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Lahden junnu MM-kisoissa kisattiin jännittävä viestihiihto, jonka voittoon kiri päätösosuudella Yhdysvallat. Toiseksi päivän kilpailussa tuli Venäjä, ennen pronssille hiihtänyttä Saksan joukkuetta. Yhdysvaltojen voittojoukkueessa hiihtivät Luke Jager, Ben Ogden, Johnny Hagenbuch ja Gus Schumacher.

Kolmososuuden hiihtäjä Johnny Hagenbuch jakoi kiitosta kultahiihdosta moneen suuntaan ja korosti koko tiimin tärkeyttä.

– Tämä saavutus ja tämä kultamitali minkä saavutimme on koko meidän tiimin ansiota. Huoltajat, vanhempamme, valmentajamme ja joukkuekaverimme kannustamassa meitä. Katsojat antoivat paljon tukea radan varrella. Saimme kasaan neljä todella vahvaa osuutta, Hagenbuch iloitsi.

Suomen joukkue teki hyvää nousua kolmannella osuudella lähestyen kärkeä. Ankkuriosuudella noustiin hetkeksi jopa voittotaisteluun, mutta lopulta Suomi taipui sijalle 5. Suomen ero kärkeen oli lopulta 30,9 sekuntia. Suomen joukkue kisassa oli Leo Rantahalvari, Arsi Ruuskanen, Petteri Koivisto ja Miska Poikkimäki.

Vahvan kolmososuuden hiihtänyt Petteri Koivisto oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen pitkän ja rankan kisarupeaman päätteeksi.

– Kohtalaisen tyytyväinen omaan suoritukseen. Kyllä meillä ihan hyvä veto joukkueena oli. Saatiin kuitenkin puristettua, vaikka oltiinkin väsyneitä kolmenkympin hiihdosta. Aina kun viestiä lähdetään hiihtään, niin kyllä siitä saa sellasen lisäbuustin, kun ei hiihdetä pelkästään itelleen.

MM-kisat päättyivät nyt hiihdon osalta viestihiihtoon ja Suomen joukkueen ankkuri Miska Poikkimäki kertoo hyvästä joukkuehengestä hiihtäjien kesken.

– Hyvä fiilis meillä on ollut joukkueena, ollaan pidetty hauskaa. Tosi hyvä fiilis ollut ja meillä synkkaa hyvin yhteen. Viidensiä tänään, ollaan siihen tyytyväisiä, Poikkimäki sanoo.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote

» Keskustele hiihdosta, ampumahiihdosta, lumilautailusta ja muista talvilajeista Facebook-ryhmässä Talviurheilun olohuone!