Suomen Cupin mestarivalmentaja: ”Ei tässä oikein sanoja löydä”

© Kuva: Getty Images

Oriveden Ponnistus pelasi upean loppuottelun ennakkosuosikkina ollutta Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan Turussa ja vei lentopallon naisten Suomen Cupin mestaruuden 3-1 (27-25, 22-25, 25-14, 25-17).

Orivedelle kulta on matkannut aiemmin kaksi kertaa vuosina 1996 ja 1997 ja hopea vuosina 2010 ja 2011.  Hämeenlinnaan on aiemmin mennyt Suomen Cupin kulta erinimisille seuroille viisi kertaa ja hopeaa on tullut tätä aiemmin kuusi kertaa.

– Ei tässä oikein sanoja löydä. Minulle tämä voitto oli kuin ihme. Olen todella ylpeä pelaajistani, OrPon kreikkalainen valmentaja Apostolos Oikonomou sanoi palkintojenjaon jälkeen.

– Meillä ei ollut mitään hävittävää ja pelaajat pelasivat aivan ylärajoillaan. Useimmat heistä saivat ensimmäisen mestaruutensa ja he ovat varmasti onnellisia.

Kapteeni Saara Lepistö vahvisti valmentajan sanat.

– On aika sanaton fiilis. Hienolta tuntui, kun sai ensimmäisen kerran nostaa mestaruuspokaalin ilmaan. Tahtojen taisteluhan tämä peli oli, Lepistö kertoi iloisena.

Hämeenlinnan italialainen valmentaja Matteo Pentassuglia kehui OrPon peliä ja harmitteli omiensa esitystä.

– OrPo pelasi todella hyvän ottelun ja he ansaitsivat saada kultamitalit. Me emme olleet parhaassa iskussamme, Pentassuglia sanoi. Hän ei ruvennut selittämään tappiota tämän viikon pitkällä pelimatkalla Jekaterinburgiin.

Hämeenlinnan Emmi Riikilä valitti joukkueen jännittämistä.

– Meillä oli jännitystä alussa ja kaveri tuli aika lujaa. Me jäätiin vähän paikoilleen eikä me saatu jännitystä oikein kokonaan pois ottelussa, Riikilä sanoi.

OrPon ykköstykki oli yhdysvaltalainen yleispelaaja Tiana Dockery, joka teki peräti 21 pistettä. Maajoukkuepelaaja Nelli Rantanen saalisti 11 pistettä.

Hämeenlinnalla oli tasainen ratkaisijakolmikko: Emmi Riikilä 13 pistettä ja Suvi Kokkonen sekä Mara Green 12 pistettä.

OrPo aloitti finaalin hurjasti ja johti avauserää jo 20-9. Tilanteesta 23-14 Hämeenlinna otti huikean kirin ja tasoitti tilanteeksi 23-23. Jatkopalloilla pelattiin tiukasti ja OrPo vei lopulta erän 27-25. OrPon Tiana Dockery teki hyökkäyksillä kuusi pistettä. Hämeenlinna iski erään viisi ässää ja OrPo otti viisi torjuntaa.

Toisessa erässä taisteltiin tasaista tahtia 21 pisteeseen asti. Sen jälkeen Hämeenlinna pelasi lopun vahvasti ja vei erän 25-22. Ässät 2-2 ja torjunnat 1-1.

OrPo löysi taas kolmanteen erään kovan vireen ja vei sen selkeästi 25-14. OrPo sai Hämeenlinnan virheillä kahdeksan pistettä ja vei hyökkäyspisteet 12-7.

Neljännessä erässä OrPon tahti jatkui lujana ja cupin mestaruus varmistui 25-17-erävoitolla.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.