New England Patriots ja Los Angeles Rams kohtaavat NFL:n kauden huipentavassa Super Bowlissa maanantain vastaisena yönä 5. helmikuuta Suomen aikaa.

Konferenssifinaaleissa paljon keskustelua herättänyt NFL:n nykyisen jatkoaikasäännön tasapuolisuus puhuttaa edelleen. Nykysääntöjen mukaan ensimmäisenä hyökkäysvuoron kolikonheitolla saanut joukkue voittaa pelin tekemällä touchdownin. Korvaavan sääntöuudistuksen kehittäminen on kuitenkin haasteellinen tehtävä.

Suomen johtava NFL-asiantuntija Mikko Koikkalainen heittää ilmoille oman kehitysideansa Unibetin NFL Green Zone -podcastin tuoreimmassa jaksossa.

– Kahdella viimeisellä kerralla (pudotuspeleissä) kauden parhaan pelaajan johtama hyökkäys on katsellut sivurajalla vastustajan voitonjuhlia. Mielestäni toisella hyökkäyksellä pitäisi olla mahdollisuus mätchätä ensimmäisenä hyökkäävän joukkueen touchdowniin. Tuon jälkeen voidaan mennä äkkikuolema-menetelmällä, Koikkalainen ehdottaa.

Viime viikonlopun toinen puhuttanut tilanne jatkoaikasäännön lisäksi koskee joukkueiden mahdollisuutta haastaa tuomareiden heittämät tai heittämättä jättämät rangaistusliput. Isoa keskustelua aiheutti tilanne, jossa heittämättä jäänyt lippu ottelun lopussa oli suuressa roolissa Los Angeles Ramsin voittaessa New Orleans Saintsin.

– Mielestäni ainoa vaihtoehto on, että vain heitetty lippu voidaan haastaa. Heittämättä jäänyttä lippua ei mielestäni pitäisi pystyä haastamaan, Koikkalainen ottaa kantaa kuumaan keskustelunaiheeseen.

Kolmatta kertaa peräkkäin Super Bowlissa esiintyvä kokenut Patriots-nippu saa NFL:n loppuottelussa vastaansa nuoren ja nälkäisen päävalmentaja-pelinrakentaja-kaksikon (Sean McVay ja Jared Goff) johtaman Rams-hyökkäyksen sekä yhden liigan nimekkäimmistä puolustuksista, jota johtaa kauden paras puolustaja Aaron Donald.