TPS:n päävalmentaja sanoo suoraan: ”Valmennushommat jatkuvat ensi kaudella toisella paikkakunnalla”

© Kuva: Juha Tamminen

Turun Palloseura on pullahtanut Naisten Salibandyliigassa seitsemännelle sijalle kolmen peräkkäisen tappion myötä. Turkulaisten tilanne on hankala, sillä joukkue pelaa kautta läpi todella kapealla rosterilla.

– Keväällä päätimme kerätä vielä vuodeksi romumme kasaan vielä kerran. Toimintamme meinasi loppua kokonaan, TPS:n 32-vuotias päävalmentaja Aki Vilander kertoo SuomiUrheilun haastattelussa.

– Meiltä lähti neljä pelaajaa, emmekä vahvistuneet.

– Pelimerkit ja palikat ovat aika vähissä. Olemme rullanneet kahdella ketjulla ihan liikaa, jonka myötä bensa on päässyt loppumaan monessa pelissä. Viime aikoina olemme jääneet viimeisissä erissä jalkoihin, nuorehkosta iästään huolimatta kokenut valmentaja harmittelee.

Heikot tulokset eivät silti ole syöneet TPS:n joukkuehenkeä.

– Joukkue on ollut kasassa jo monta vuotta, joten sen sisällä on kyllä hyvä ilmapiiri ja kukaan ei ole luovuttanut.

– Tappion ja voittamisen ero ei ole niin iso juttu naisurheilijoille. Huippupelaajia häviäminen vituttaa, mutta meilläkin on liikaa sitä osastoa, että ollaan minuutin päästä tappion jälkeen jo hymyilemässä, Vilander heittää.

TPS:n tulevaisuus on hämärän peitossa. Maajoukkuevalmennuksessa mukana oleva Vilander ei osaa sanoa, pelaako seura ensi kaudella liigassa.

– Sen ratkaisee joku muu taho. Me yritämme repiä loppuun tämän kauden. Jos joukkue ei vahvistu ensi kaudelle, niin maajoukkuepelaajien kannattaa mielestäni ainakin lähteä.

Vilander paljastaa olevansa itsekin lähtökuopissa kauden päätteeksi.

– Päätin sen jo syksyllä, että lähden. Valmennushommat jatkuvat ensi kaudella toisella paikkakunnalla. Siitä kuullaan ensi viikolla todennäköisesti lisää, Vilander kertoo suoraan.

Jesse Happonen