Turun Palloseuralla todella heikko pelaajatilanne – ”Meiltä on pois kaikki kärkipelaajat”

© Kuva: Juha Tamminen

Kolmen ottelun tappioputkessa rämpivällä Turun Palloseuralla on naisten Salibandyliigassa haastava tilanne. Joukkue on tipahtanut sarjataulukossa kahdeksanneksi ja eroa on tullut kuudentena olevaan Pelicansiin jo viisi pistettä. Lahtelaisilla on kuitenkin pelattuna kaksi ottelua enemmän, joten voittamalla rästipelinsä TPS nousisi takaisin kuudennelle sijalle, jossa se pitkään oli.

Kuudes sija on sikäli merkittävä tämän kauden liigassa, että sillä varmistaisi paikan ensi kauden liiga A:ssa.

Joukkueet sijoilta 7.-10. pelaavat pudotuspelikarsinnat otteluparein 7. vastaan 10. ja 8. vastaan 9. Karsinnat pelataan paras viidestä menetelmällä. Sarjojen voittajat etenevät pudotuspeleihin ja pelaavat kaudella 2019-2020 naisten liiga A:ssa. Häviäjät pelaavat kaudella 2019-2020 naisten liiga B:ssä.

TPS kohtaa seuraavassa runkosarjaottelussaan yhdeksäntenä olevan ÅIF:n. ÅIF on kerännyt tällä kaudella vain viisi pistettä, joten 18 pistettä napsinut TPS on suuri ennakkosuosikki.

Turkulaiset lähtevät otteluun kuitenkin todella vajaalukuisena, mikä tasoittaa puntteja. Joukkueen päävalmentaja Aki Vilander on maajoukkueen matkassa Slovakiassa, koska Suomella on tuolloin päällekkäin MM-karsintaottelut.

– Se on haastava peli.  Myös Noora Vuorela, Jenna Saario ja Sofia Leino ovat siellä Slovakiassa, joten meiltä on pois kaikki kärkipelaajat. Meillä on siinä pelissä todennäköisesti tasan kymmenen pelaajaa, Vilander harmittelee SuomiUrheilun haastattelussa.

TPS on pelannut koko kauden läpi todella kapealla ringillä. Tyypillinen kokoonpano on ollut vain kaksi pakkiparia ja kolme hyökkäysketjua.

– Harjoituksissa me annamme paljon tasoitusta, kun meillä on niin vähän pelaajia.

– Vaikka tässä amatöörijoukkue olemmekin, niin kaikki tekevät silti hyvin töitä ja ovat sitoutuneita.

Palloseura on ollut pitkälti ykkösketjunsa tehojen varassa. Siihen kuuluu Saarion ja Leinon lisäksi NHL-tähti Mikko Rantasen isosisko Laura Rantanen. Kaikki kolme hyökkääjää löytyvät liigan pistepörssin seitsemän parhaan pelaajan joukosta.

– Meidän ykkösketjumme pystyy tuottamaan maaleja toiseen päähän ja voittamaan vahvan pallokontrollin kautta omia pelejä. He ovat jääneet tällä kaudella vain kerran miinukselle, Vilander kehuu.

Vastuu ja kuorma on ollut kuitenkin kohtuuton.

– Heiltä joudutaan odottamaan ihan liikaa sankaritekoja, valmentaja toteaa.

Siipirikkoinen TPS ja ÅIF kohtaavat torstaina Sipoossa. Ottelu alkaa klo 18.30.

Jesse Happonen