Uudessa valmennuksessa aloittanut Wilma Murto heti hyvissä mitoissa: ”445 oli haarukassa”

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Seiväshyppääjä Wilma Murto avasi kilpailukauden voitolla Australian Perthissä käydyssä kilpailussa. Murto voitti lajinsa talven kotimaisella kärkituloksella 435. Tomas Wecksten ylitti 540 ja oli miesten kilpailussa kolmas.

– Jännitti, kun tässä syksyn on aikana tullut niin paljon muutoksia, mutta olen ihan tyytyväinen 435:een ja voittoon. 445 oli haarukassa, mutta sen ylittämiseksi olisi vaan pitänyt vaihtaa seivästä, Murto kertaili.

Murto hyppäsi Perthissä komposiittiseipäillä, eikä nyt ollut käytössä sen kokoista seivästi, jota 445:een olisi tarvittu.

– Se oli syy siihen, etten vaihtanut seivästä, koska silloin olisi pitänyt vaihtaa kokonaan uuteen seivässettiin, mutta osaan varautua tähän seuraavassa kilpailussa, Murto sanoi.

Murto siirtyi syksyllä Steve Ripponin valmennukseen ja on nyt valmentajansa sekä Tomas Weckstenin ja Elina Lampelan kanssa Australiassa harjoitus- ja kilpailumatkalla.

Syksyn ja alkutalven harjoitteluunsa Murto on tyytyväinen.

– Olen tyytyväinen ja luottavainen. Kroppa on tosi hyvässä kunnossa, eikä ole kipuja, ja tuossa ensimmäisessä kilpailussa tuli teknisesti hyviä suorituksia.

Wecksten: Oli aika taistelua

Perthin kilpailu hypättiin keskipäivällä ja kuumissa olosuhteissa. Wecksten harmitteli, että hänelle sattui kilpailuun huono vire.

– Tekeminen oli aika taistelua. Olen ihan tyytyväinen siihen mitä sain tehtyä, vaikka ei ollut ihan terävin fiilis, Wecksten sanoi.

Wecksten yritti kerran 550:stä ja kahdesti korkeudesta 560.

– Tein yhden yrityksen 550:stä samalla seipäällä, jolla menin 540. Se hyppy meni  läpi. Sitten vaihdoin seipään, mutta koska mukana oli niin vähän hyppääjiä ja piti saada vähän huilia, piti siirtää kaksi yritystä 560:een, mutta ne jäi limboiksi, Wecksten kertaili.

Miesten kilpailun voitti Australian Declan Carruther, joka ylitti 560.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!